Annons

Jönköpings kommun meddelar att bilisterna via Rocksjörondellen kan nå Erik Dahlbergsgymnasiet och Preem-macken. Från Östra Storgatan kommer Artillerigatan däremot att vara helt avstängd.

Annons

Arbetet på Artillerigatan skulle ha gjorts redan i höstas, men blev du uppskjutet då det befarades bli för mycket kaos i trafiken.

– Vi tog beslutet att avbryta jobbet tills vidare eftersom det är för stort ingrepp i dagsläget. Det görs arbeten på Skolgatan och både Norra och Södra Strandgatan, så vi tycker inte att det är lämpligt att göra ytterligare ett arbete som påverkar trafiken, sa Ulf Hugosson, gatuingenjör på Jönköpings kommun, då.

Men nu blir alltså arbetet av.

11 000 bilar passerar gatan varje dag, och arbetet tros påverka framkomligheten. Under tiden som arbetet pågår hänvisas trafikanterna till Odengatan och Tullportsgatan.

Det är Jönköpings Energi som ansvarar för arbetet med fjärrvärme, och tekniska kontoret som står bakom vatten- och avloppsarbetet. Bland annat kommer kommunen att förnya vatten- och avloppsledningarna i området.

Arbetena beräknas vara klara senast den 10 maj.