Annons

Den slovakiska backen flyttade till Sverige och började spela i Malmös U16-lag säsongen 2014/15. Han blev kvar i Redhawks i tre år innan han inför förra säsongen valde Oskarshamn och hockeyallsvenskan.

Redan under fjolåret gjorde han en match i SHL med HV71 och skrev senare på ett kontrakt med klubben. Efter sommarens NHL-draft signade han för Washington Capitals och är nu på lån i HV. Det är troligt att han inleder nästa höst i Nordamerika och under våren kan det mycket väl bli nytt VM-spel för Slovakien. Men först väntar slutspel med HV i vad som så här långt går att beskriva som en raketkarriär.

– Just nu tänker jag inte alls mycket på Washington utan har fullt fokus på slutspelet. Jag trivs riktigt bra i HV och är väldigt glad att jag valde att spela här. Jönköping är en härlig stad och ett bra ställe att spela hockey på, säger Fehérváry till Jnytt.

Annons

Förra säsongen blev det åtta matcher för Oskarshamn i deras kval till SHL. Först fem matcher i den så kallade slutspelsserien och sen en trematchersserie mot Leksand. Men 19-åringen själv säger att matcherna som nu väntar är de första "riktiga" slutspelsmatcherna i karriären. Och nog är han förväntansfull. Som 188 centimeter lång och 88 kilo tung är den mer fysiska slutspelshockeyn något som förmodligen bara passar backen bra.

– Det kommer nog bli lite annorlunda spel jämfört med grundserien, men som du säger så passar det fysiska spelet mig bra, jag gillar verkligen att spela fysiskt.

– Det kommer bli tuffa matcher mot Rögle, men jag är verkligen glad att det drar igång. Förhoppningsvis kommer vi väl förberedda, fortsätter han.

Vad vill du bidra med?

– Jag försöker vara stark i egen zon och försöker alltid hjälpa mina lagkompisar så bra jag kan där. Jag vill spela så många minuter som möjligt och hoppas kunna hjälpa till i försvaret, det är min roll i laget.

Fakta inför matchen

HV71: Filip Sandberg är inte är tillgänglig för spel. Christoffer Persson tränar för ful..

Fakta inför matchen

HV71: Filip Sandberg är inte är tillgänglig för spel. Christoffer Persson tränar för fullt, men enligt Stephan Lundh kommer Persson inte spela i den första matchen. Kristofer Berglund är tillbaka efter att ha missat LHC-matchen.

Rögle: Matt Carey har fyra matcher kvar på sin avstängning och spelar således inte i åttondelsfinalen mot HV71. Ben Youds och Jonas Ahnelöv är inte tillgängliga för spel och frågetecken finns för HV-bekantingarna Jesper Williamsson och Erik Andersson samt för Samuel Jonsson och Mattias Sjögren. RBK skriver på sin hemsida att de flesta nog anser att HV är favoriter.

– Så är det nog men vi har en bra känsla, vi har gjort bra matcher mot dem under grundserien och vann senast där uppe. De har mer erfarenhet än oss men vi är å andra sidan väldigt hungriga, säger tränare Cam Abbott.

Jnytt tippar: 4-2