Annons

Ishockey, SHL

Brynäs IF-HV71

Läget i Brynäs: Förlorade med 3-4 mot Växjö efter s..

Ishockey, SHL

Brynäs IF-HV71

Läget i Brynäs: Förlorade med 3-4 mot Växjö efter straffar i sin SHL-premiär tisdags. I den matchen saknades Elias Fälth, Jesper Boqvist och Daniel Mannberg.

Läget i HV71: Linus Söderström är förkyld och missar matchen. Det gör även Victor Ejdsell och Kevin Stenlund, som dras med skadekänningar. Oscar Sundh är avstängd även i denna match. Bill Sweatt ansluter till laget på lördag och är tillgänglig för spel i mötet med Linköping samma dag.

J20-spelarna David Gustafsson och Filip Svenningsson finns med i matchtruppen.

Nedsläpp: 19.00, Gavlerinken Arena.

Jnytt tippar: 4-3 efter straffar.

Ställningen i Jnytt-ligan

Tre poäng: Lawrence Pilut

Två poäng: Anton Bengtsson

En poäng: Pierre Engvall

"Det är bara att ta chansen när den ges", säger 17-årige David Gustafsson, som får förnyat förtroende i HV71:s trupp till matchen mot Brynäs.
Foto: Peter Gustafsson

J20-spelaren Filip Svenningsson finns även han med i HV71:s matchtrupp.
Foto: Peter Gustafsson

På onsdagseftermiddagen satte sig HV71:s spelare och ledare på bussen med destination Gävle. Där väntar säsongens första bortamatch i SHL, mot Brynäs. Med på resan finns David Gustafsson, som SHL-debuterade mot Djurgården senast.

Annons

– Det var sjukt kul, men samtidigt väldigt pirrigt. Det var en stor känsla att gå in i arenan och se publiken när jag var med i laget. Själva matchen gick bra även om det alltid finns smådetaljer att jobba på, säger han.

Hur länge hade du drömt om detta?

– Ända sedan jag var liten har jag sett upp till HV71, det är det laget jag har velat spela i.

”Finns alltid en tanke”

Att spela junior- och seniorhockey skiljer sig åt, och Gustafsson medger att det är ett stort kliv.

– Spelsystemet är annorlunda i a-laget och spelarna är lite tuffare i närkamperna. Sedan är det riktigt stor skillnad i smartnessen, här finns det alltid en tanke med vad man ska göra med pucken.

HV71, som vann med 4-2 mot Djurgården i SHL-premiären, ställs nu mot Brynäs i en repris på den senaste säsongens dramatiska SM-finalserie som gick hela vägen till sju matcher.

– Det ska bli kul, det finns säkert känslor kvar sedan förra säsongen. De är nog revanschsugna, så det kommer förmodligen att gå fort och smälla. Jag tror det blir ett jäkla tempo. Vi behöver gå ut hårt, ha mer fart än dem och göra skitjobbet.

Ser sin chans

HV71 saknar en rad spelare i den här matchen och har framför allt flera avbräck bland centrarna (se faktarutan). Det öppnar upp för David Gustafsson, som ser sin chans att slå sig in i truppen på allvar.

– Jag ska försöka göra så mycket jag kan för att hålla mig kvar, det är bara att ta chansen när den ges, säger han.

Det känns som att du lever din hockeydröm.

– Det känns så. Det är kul just nu.

JnyttTV. Tränaren Johan Lindbom om tankarna inför matchen - och läget i truppen.

SHL