Annons

Fakta

Fotboll, Division 3Assyriska-Haga 3-2 (1-1)1-0 (33) Michel Kamhié, 1-1 (42) Alexander Svefors, 2-..

Fakta

Fotboll, Division 3Assyriska-Haga 3-2 (1-1)1-0 (33) Michel Kamhié, 1-1 (42) Alexander Svefors, 2-1 (58) Ashor Denka-Nisan, 3-1 (77) Abdulahi Hussein, 3-2 (87) Robin Hugosson.Spelplats: Rosenlunds IP.

Assyriska IK fortsätter att vinna. Hemma mot seriejumbon Haga, i säsongens tredje derbymatch, kom säsongens sjätte seger. En seger som också betyder att laget är fortsatt obesegrat efter nio spelade omgångar.
– Det var en svår match, det är alltid svårt med derbyn. Men det känns som att vi gör allt för att vinna och vi är alltid där när det gäller. Vi vill verkligen vinna hela tiden och är aldrig nöjda med ett kryss, säger Assyriskas Ashor Denka-Nisan efter matchen, som Assyriska vann med 3-2.

Ingen enkel resa
Men någon enkel, och väntad, walk in the park blev det inte för serieledaren. Haga stod upp bra och när Assyriskas Michel Kamhié hittade nätet efter det att Hagas målvakt Nils Bittner tappat in bollen dröjde det inte särskilt länge innan kvitteringen kom. Unga nyförvärvet Alexander Svefors höll sig framme efter en tilltrasslad hörna och skickade distinkt in bollen i nät.
Assyriska var dock det bättre laget – i dag också. I början av andra halvlek gav just Ashor Denka-Nisan sitt lag ledningen på nytt. Och det är en van derbymålskytt som Jnytt pratar med efter matchen. Denka-Nisan gjorde som bekant även mål i senaste derbyt mot IK Tord.
– Det känns bra faktiskt, det går bra nu. Jag har Michu (Michel Kamhié) och Ari (Arian Banda) som hjälper mig mycket där framme, sedan har vi ett bra mittfält som fyller på bakifrån, menar Denka-Nisan.

Underskattade Haga
Det skulle också bli 3-1 för Assyriska en stund senare. Den här gången var det dags för Abdulahi Hussein att göra sitt första A-lagsmål någonsin, och återigen var det efter ett minst sagt tveksamt ingripande av Haga-målvakten. Men onödigt spännande, det skulle det bli ändå. Med lite drygt fem minuter kvar att spela skickade Hagas Robin Hugosson nämligen in en reducering. En reducering som dock inte mäktade med att skapa mer än lite darr i det obesegrade hemmalaget.
– Det blev onödigt spännade, men vi vinner ju ändå och det är tre poäng som gäller.
Underskattar ni Haga?
– Ja, man brukar alltid underskatta lagen lite längre ner i tabellen. Men vi vinner ändå, och det är ju ändå det som gäller i slutändan. Och det är precis sådana här matcher man ska vinna för att också vinna serien i slutändan.

JnyttTV. Hör Abdulahi Hussein efter nya derbysegern: