Annons

Matchen var bara en dryg minut gammal när gästande Linköping blev tilldelade en straff. Men Benjamin Löfdahl kunde rädda Eric Björks försök. Efter en några minuter tog hemmalaget över matchen, och Isaac Rosén gav laget ledningen. Pelle Tarenius ökade på, påpassligt framspelad vid ett frislag av comebackande David Gillek.

– Första tio är vi inte med riktigt, men sen reser vi oss med både fötter och boll. De skapar inte mycket, utan vi täcker skott och då är vi bra, säger Wibring Lindqvist.

"Sådant som händer"

2-0 var ställningen i paus, men bara knappt två minuter på den andra perioden blev det 3-0. Återigen var det ett frislag som ledde till mål, denna gång var det dock Gillek själv som blev målskytt.

Annons

18:50 in på tredje perioden reducerade gästerna, Felix Lanver fick i väg ett rappt skott från kanten och Löfdahl han inte reagera innan bollen gick i mål bakom honom. Det målet bäddade för en spännande tredje period. Och spännande blev det, ett tidigt mål från gästerna betydde 3-2, när sedan Mullsjö missade chansen att göra mål i ett fem minuter långt powerplay kvitterade Linköping några minuter efter att ha blivit fulltaligt.

– Det är svårt att förklara så här direkt efter, men det är lite slarv och sådant som händer. Vi känner oss ändå pigga och de tröttnar, menar Wibring Lindqvist.

Stötte in en returs

Matchfakta

SM-kvartsfinal 3:7

Mullsjö AIS - Linköping IBK 5-4 eft. fl. (2-0, 1-1, 1-3, 1-0)

Målskyttar MAIS..

Matchfakta

SM-kvartsfinal 3:7

Mullsjö AIS - Linköping IBK 5-4 eft. fl. (2-0, 1-1, 1-3, 1-0)

Målskyttar MAIS: Isaac Rosén 2, Pelle Tarenius, David Gillek, Arvid Wibring Lindqvist

Publik: 1354, Nyhemshallen

Nyhemshallen bjöd på ett rejält måljubel en dryg minut senare, detta när Isaac Rosén via en styrning gjorde sitt andra mål i matchen och gav Mullsjö ledningen. Men i en mycket rafflande period kvitterade gästerna igen, med drygt två minuter kvar satte Felix Lanver 4-4.

Efter en dramatisk förlängning avgjorde Arvid Wibring Lindqvist när han stötte in en retur. Mullsjö leder därmed kvartsfinalserien med 2-1 i matcher.

– Pelle (Tarenius) får på ett sjukt skott och jag slår in returen på instinkt, jag var på rätt plats, säger målskytten om sitt mål och säger att laget känner sig starkare än Linköping i slutet av matcherna.

– De tröttnar tidigare och tidigare i matcherna och det ger oss energi. Vi är pigga och använder mycket folk.

Jnytt-TV, tvåmålsskytten Isaac Rosén ger sin syn på matchen.