Första perioden i söndagens möte i Ljungby Arena slutade 0-0, och det var mållöst tills nästan halva matchen var spelad. Först 7.28 in i andra perioden spräckte Troja-Ljungby nollan.
– Det målet blev väldigt avgörande, så det var lite synd att de fick det. Vi hade ätit oss in mer och mer i matchen och de blev stressade och hade inte mycket linjer i spelet. Men efter det målet lugnade de ner sig, konstaterar Per Gustafsson.

Fakta

Ishockey, Div. 1IF Troja-Ljungby-HC Dalen 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)Publik: 1 456, Ljungby Arena.

Fakta

Ishockey, Div. 1IF Troja-Ljungby-HC Dalen 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)Publik: 1 456, Ljungby Arena.

”Gjorde ett försök”
Troja-Ljungby utökade ledningen till 2-0 senare i mellanperioden, och i början av tredje perioden fastställde hemmalaget slutresultatet till 3-0.
– Vi gjorde ett försök efter 2-0-målet, men de fick 3-0 rätt tidigt i tredje. Efter det fick vi spela både fem mot fyra och fem mot tre, men vi har inte självförtroende i att göra mål. Vi får inte in puckarna, och det sitter i huvudet. Det gäller att fortsätta skjuta och att inte fundera så mycket, säger Gustafsson, som inte var alltför missnöjd med insatsen mot Troja-Ljungby.

Hoppas på ”Tuppen” på onsdag
– Vi mötte ett bra lag och gjorde en hyfsad insats. Alla spelare följde matchplanen, det var olyckliga omständigheter som gjorde att de fick målen. Försvarsmässigt gjorde vi det bra annars, säger Gustafsson, som ger beröm till backparet Axel Havskog och Viktor Näslund.
På veckans två matcher lyckades Dalen bara göra ett mål, och en förklaring till det kan vara att lagkaptenen David ”Tuppen” Fredriksson har saknats på grund av en skada.
– Han har tyngden, och det märks att vi är beroende av honom. Han har tränat i helgen och inte fått några bakslag, så jag hoppas att han är med på onsdag.