Ted Brithén har varit skadedrabbad den här säsongen och har bara spelat 20 matcher. Han gjorde comeback mot Växjö 5 januari och har spelat varje match sedan dess. Men i lördagskvällens möte med Modo var det färdigspelat redan innan halva första perioden var spelad.
Modos Bobby Butler delade ut en smäll mot huvudet mot HV71-forwarden, som såg ut att vara groggy. Han gick omgående ut i omklädningsrummet och hade spelat färdig för den här matchen.

”Borta minst en vecka”
Efteråt kom beskedet att 25-åringen har drabbats av en hjärnskakning.
– Vi har kollat honom här och kommer att följa honom lite även senare i kväll. Det är en hjärnskakning och han blir borta i minst en vecka, säger Jonas Kalman.
Om det är en allvarlig hjärnskakning är för tidigt att säga, förklarar HV-läkaren.
– Det är svårt att säga. Men han är inte medvetslös och kommer ihåg vad som hände, och det är positivt. De närmaste dagarna kommer det att visa sig hur allvarligt det har tagit.

Kan anmälas
Domarna valde att inte ta utvisning på Bobby Butler. Men Modo-spelaren kan bli avstängd ifall situationsrummet anmäler händelsen till disciplinnämnden.
– Det var en svår situation. Vi har tittat på den och kan inte säga om tacklingen har tagit i huvudet. Vi såg inte det ute på isen men vi har sett den på film efteråt och då märker vi att något är galet. Men det är inte av den digniteten att vi ska anmäla, säger domaren Mikael Nord.

JnyttTV. Fredrik Pettersson-Wentzel höll första nollan i HV71. Hör vad han säger:

SHL