Annons

Kammarrättens nye president Stefan Holgersson har varit lagman på såväl Kammarrätten i Stockholm som Kammarrätten i Göteborg. 1992 blev Stefan klar med sin domarutbildning och han har bl.a. arbetat åtta år som departementsråd och enhetschef på Finansdepartementet samt som bolagsjurist och chefsjurist i privat verksamhet.
– Det är en fördel att ha med erfarenheter från två andra kammarrätter; dels från Stockholm som är en stor domstol, dels från Göteborg som är en lite mindre domstol. Jag har sett olika lösningar och har med mig goda tankar från mer än ett håll.

Vill vara delaktig
Stefan är 55 år och bor i Stockholm tillsammans med sin hustru. Han tillträder som kammarrättspresident den 1 juni och planerar att fortsätta att döma även i den nya rollen.
– Jag vill vara delaktig i dömandet och ser fram emot att stifta bekantskap med de specialmål som domstolen har, säger Stefan. Men framförallt ser jag fram emot min nya roll som domstolschef och att ta det övergripande ansvar som det innebär. Precis som när jag lett en avdelning vill jag som domstolschef vara en engagerad och närvarande chef.