Annons

Det blir festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Rogberga kyrka på söndag kl 11.00. Då kommer biskop Fredrik Modéus för att motta Christian Sandblom som kyrkoherde i Rogberga-Öggestorps församling.

Fredrik Modéus leder mässan och Christian Sandblom predikar. Efter gudstjänsten blir det mingel som är öppet för alla.

– Kyrkans uppgift är att fira gudstjänst, att möta människor med Evangelium och att räcka ut en hand till medmänniskan. I detta arbete finns det för mig tre ledord; att vara öppen, lyhörd och generös, tre ledord som går tillbaka till Kristi kors och uppståndelse, säger Christian Sandblom, i ett pressmeddelande.

Han tillträdde som kyrkoherde den 23 juli och kommer närmast från Ulricehamn där han varit kyrkoherde sedan 2014. Innan dess var Christian kyrkoherde i Byarums pastorat sedan 1996.

Annons

Han vigdes till präst 1991 för Lunds stift. Dessförinnan arbetade han med barn och ungdomsarbete i församling i såväl Västergötland som i Skåne och har med sig en fritidsledarutbildning.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Christian Sandblom som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.