Spelaren i fråga är Roberto Stillo, som har både italienskt och kanadensiskt medborgarskap. Den 24-årige målvakten är för tillfället klubblös, men har tidigare spelat för de italienska klubbarna Genoa, Parma och Perugia.
– Vi fick ett tips om att han var i stan och vi kände att vi ville testa av honom de här dagarna. För tillfället är han inte aktuell för en övergång, säger tränaren Jimmy Thelin, som gillar det han har sett:
– Han är ambitiös, seriös och har professionell karaktär.

"Kan kvalitetssäkra"
Att Roberto Stillo befinner sig i Jönköping är en effekt av division 1-klubben Husqvarna FF:s samarbete med organisationen FFA Global Canada.
– Jag blev kontaktad av organisationen i Kanada som frågade om han fick komma hit och testa sina vingar. Jag hörde av mig till Jimmy, som lät honom vara med och träna ett par dagar. Därmed kan deras målvaktstränare Ulf Thorsson kvalitetssäkra vad det är för målvakt, säger Issa Iskander, sportchef i HFF.
– Tanken är att han ska spela i allsvenskan eller superettan, och meningen är att han ska träna med två superettaklubbar nästa vecka.

Läs mer inför träningsmatchen mot IFK Värnamo under lördagen. Nedan kan du höra vad Dzenis Kozica säger om mötet med gamla klubben:

HFF