Bryntesson Motorsport från Jönköping anlände till banan fast besluten om att återta ledningen i SM-serien med deras förare Jens Edman. Jens kvalade in på fjärde plats med värsta konkurrenterna Fredrik och Daniel Ros framför sig.
Båda Ros-bröderna fick dock sina bilar underkända vid den tekniska efterkontrollen och blev därmed uteslutna från kvalet. Edman flyttades då med automatik upp att starta i första led bredvid Alx Danielsson.

”Kände att jag fick bra start”
 Jag kände att jag fick en bra start och hängde på Alx Danielsson som tog starten. Jag och Alx drog sakta men säkert i från det övriga fältet och när 18 varv var avverkade hade jag kört hem en andra plats, säger Jens som därmed övertagit totalledningen i SM-tabellen inför race 2.
I andra racet startade bröderna Ros i första ledet och nu var det de som tog starten med Edman och Danielsson tätt bakom. När vi kom ned till depåkurvan under första varvet då jag låg på fjärde plats kom en konkurrent bakifrån med alldeles för hög hastighet och helt okontrollerat körde in i min bakstötfångare, jag blev helt vänd helt om och var tvungen att stå still medan alla bilar passerat mig innan jag kunde vända på bilen och börja om en uppkörning från sista plats.

Avgörs om två veckor
– Denna ”avrättning” kan helt ha avgjort möjligheterna att vinna mästerskapet för mig, säger en väldigt besviken Jens Edman. Mina värsta konkurrenter bröderna Ros tog hem både första och andra plats och det innebär att jag fick åka hem med en tappad ledning.
 Inte nog med att man skall kämpa ensam mot två bröder, när man också blir brutalt påkörd känns det väldigt tungt, avslutar Jens Edman.
SM mästerskapet i V8 Thunder Cars kommer att avgöras på Mantorp Park om två veckor.