Wetterbygden Sparks har redan avancerat till damernas högstaliga i basket. Nu är herrarna, Wetterbygden Stars, ytterst nära att göra samma sak.

Efter en imponerande tillställning i Huskvarna Sporthall där Stars besegrade Djurgården med 94–80 är laget nu bara en seger från att ta sig till högstaligan.

– Det är en seger som gör att vi kan får spela i högstaligan nästa säsong. Det var en väldigt viktig match för oss, hela laget visste det, hela laget var redo för den här matchen. Jag tyckte att vi visade att vi var redo och att vi lärde oss mycket efter Köpingförlusten, sa Boris Balibrea, coach i Wetterbygden Stars.

Wetterbygden tog kommandot i matchen och man ledde med 30–19 efter den första perioden, även i den andra perioden var Stars bra. Man vann perioden och var i 14 poängs ledning, 52–38, när halva matchen var spelad.

Annons

Inför den fjärde perioden var Stars i fortsatt ledning – laget ledde, efter en oavgjord tredjeperiod fortsatt med 14 poäng.

Djurgården klev ut och var större än Stars i den fjärde perioden. 14 poäng blev när det återstod drygt fem minuter återstod åtta poäng.

Men så vaknade åter Stars till och ryckte till sig en ledning med 15 poängsledning med bara en minut kvar att spel.

Det var fullsatt till sista stol i den viktiga matchen mellan Wetterbygden Stars och Djurgården.

I den sista seriematchen för säsongen möter Wetterbygden Stars Luleå, en match som även den spelas i Huskvarna Sporthall. Den matchen spelas om en vecka, seger där - då är Stars klart för SBL.

Boris Balibrea, coach för Stars.

Och Luleå är ett lag som Stars ska besegra. Laget från Norrbotten har bara tagit fyra poäng under säsongen.

– Om vi gör det vi ska nästa helg ska vi vinna. Det var fantastiskt att se alla som kom hit. Det är en spelare till när de hejar under 40 minuter, sa Boris Balibrea om det massiva publikstöd Stars hade hemma i Huskvarna Sporthall.

I spelaren ovan snackar Mathias Liljeqvist om segern – och han kommer en en rejäl uppmaning till basketpubliken i Jönköping!