Annons

För andra gången på två dagar har det inträffat en skottlossning i Värnamo. Det var vid klockan 01 under natten mot torsdagen som flera vittnen larmade polisen om skjutningen. Ett okänt antal personer som befann sig i en bil på Malmövägen ska ha blivit beskjutna från en annan bil.

Sköt mot de misstänka

Strax innan klockan 03 stoppade polisen en bilist för kontroll i Reftele. Föraren misstänktes för inblandning i skottlossningen och greps. När polispatrullen stod på platsen kom ytterligare två bilar, som vände när de såg polisen. En av bilarna kunde polisen direkt få stopp på genom att skjuta verkanseld som ledde till punktering. Ytterligare två personer greps då.

Annons

Polisjakt

Den tredje bilen körde i hög hastighet från platsen, vilket ledde till ett förföljande. Polisen lyckades få stopp på bilen i Smålandsstenar där ytterligare två personer greps. Ingen ska ha skadats i samband med gripandena.

Samtliga gripna är i åldrarna 20–25 år.

Arbetar med stora resurser

De tre bilarna, samt den beskjutna bilen, har tagits i beslag för teknisk undersökning. Polisen har fattat beslut om att ärendet ska hanteras som en särskild händelse, vilket betyder att polisen har gått upp i stab och arbetar med stora resurser.

Polisen har under natten och morgonen arbetat intensivt med att få klarhet i vad som har hänt. Det handlar bland annat om tekniska undersökningar och förhör med misstänkta och vittnen.

Polisen uppger att de misstänker att händelsen är en del i en pågående konflikt som pågår mellan kriminella i Värnamo.

På torsdagsförmiddagen anhölls de fem gripna efter beslut av åklagare. Samtliga är skäligen misstänkta för försök till mord.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app