Annons

Mariebo tog emot Valinge på ett för årstiden kylslaget Stadsparksvallen. Publiken satt och huttrade men de bjöds i alla fall på bra spel från hemmalagets sida.

MIK tog initiativet från start och öppnade målskyttet redan i fjärde minuten. Ellen Toivio, som gjorde fem mål i storsegern mot Örby senast, spelade fram Irmeli Jonsson som dunkade bollen i mål.

MIK hade mycket boll, radade upp chanser och utökade ledningen till 2-0 när Julia Lindster nådde högst på en hörna och nickade bollen i mål.

Det målet följdes av ytterligare en rad målchanser men skärpan i avsluten var inte den bästa och 2-0 stod sig.

”Skjuter för tidigt”

– Vi kommer inte riktigt till avslut, det är något vi har haft problem med. Det släppte inte i dag heller. Vi har chanser, men vi skjuter för tidigt och får inte riktigt till det där. Första halvlek i dag var ändå ett fall framåt. Vi väggspelade och hittade varandra bra. Det kommer att komma ju mer säsongen går, säger Sabina Ravnell.

Annons

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Mariebo IK-Valinge IF 3-0 (2-0)

1-0 (4) Irmeli Jonsson, 2-0 (27) Julia Lindster, 3-0..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Mariebo IK-Valinge IF 3-0 (2-0)

1-0 (4) Irmeli Jonsson, 2-0 (27) Julia Lindster, 3-0 (90+3) Sabina Ravnell.

Domare: Alexander Hultqvist, Växjö.

Spelplats: Stadsparksvallen.

MIK hade full kontroll på matchen även i andra halvlek som inte innehöll lika många målchanser.

– Vi gick ner lite i tempo när vi hade 2-0 i ryggen, men vi höjde oss de sista tio minuterna, säger Ravnell.

Är tvåa i tabellen

Sabina Ravnell, som hade missat flera chanser under matchen, fick utdelning när hon rullade in 3-0-målet på tilläggstid.

– Bollen kröp i mål. Det är klart att det var skönt, dels för egen del och dels för att det är bättre att vinna med 3-0 än 2-0, säger nyförvärvet om sitt tredje mål för säsongen.

– Det har varit målfattigt för egen del, så det är klart att det var skönt. Men jag får ändå vara nöjd med tre mål hittills.

MIK har vunnit fyra av säsongens fem första matcher och är tvåa i tabellen, tre poäng bakom serieledande Jitex.

– Det är ändå en bra säsongsinledning. Vi har en del nya spelare och måste lära känna varandra. Vi jobbar upp oss, kommer mer och mer och energin är bättre och bättre, säger Sabina Ravnell.

JnyttTV. Hör vad Irmeli Jonsson säger om matchen.