Annons

I regel har Jönköping det ganska bra, alla som vill ha någonstans att bo hittar det till slut, förr eller senare. Men här har vi några tips!


1. Sovsal

Under insparkstiden behöver man sällan oroa sig, det brukar alltid lösa sig med någon snäll fadder eller en ny vän man hittat som har en soffa över. Utöver det har Studentkåren löst en sovsal i år igen. Det är tillsammans med Brunnen man erbjuder en sovsal mellan 22 augusti och 1 september. De lånar ut liggunderlag på plats, men allt annat får man ta med sig själv! 
För mer detaljerad information, kontakta Jönköpings Studentkår!

2. Studbo

Annons

För att hitta en mer permanent lösning rekommenderar vi . I skrivande stund finns det en del lägenheter uppe där, så det är bara att registrera dig och hoppas på det bästa!

3. Facebookgrupper

"Lediga lägenheter i Jönköping" och "Lägenheter i Jönköping" är två stora Facebookgrupper där folk lägger ut lägenheter, är man snabb så är chanserna goda att hitta något där, man kan även lägga ut ett inlägg om att man söker någonstans att bo!

4. Blocket.se

Blocket kommer inte som en skräll men ändå värt att nämna, finns en fin funktion där man kan prenumerera på till exempel lägenheter så man får mail varje gång någon lägger en ny annons

5. Ring, ring, ring

Här i Jönköping gäller det att vara på hugget, ring till de olika fastighetsbolagen i stort sett varje dag. För plötsligt händer det att någon precis sagt upp sin lägenhet och då har du första tjing! Det kan låta frustrerande att ringa varje dag, men det ger resultat!