Annons

Efter årsskiftet startades Utvecklingsklustret Energi AB, ett bolag som är en samverkan mellan Jönköpings Energi, Öresundskraft, Jämtkraft, Tekniska Verken och Umeå Energi. Nu har Maria Bolin Anvill blivit rekryterad som ny vd för bolaget. Maria är idag vd på företagsinkubatorn Lead och har också en forskarbakgrund. Dessutom har hon varit affärsområdeschef på innovationsavdelningen inom Sectra.

- Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Maria, säger Fridolf Eskilsson i ett pressmeddelande. Hon har såväl bred erfarenhet som gedigen kompetens att leda bolaget. Vi vill vara i täten av utvecklingen mot nya digitala tjänster inom energibranschen. Utvecklingsklustret Energi är en strategisk satsning för att snabbare kunna erbjuda innovativa energitjänster som hjälper våra kunder att leva mer hållbart.

Annons

Utvecklingsklustret Energi AB har som syfte att möta framtidens utmaningar inom digitalisering, och göra det enkelt för kunderna att kunna leva mer hållbart.

I september tillträder Maria Bolin Anvill sin tjänst som vd.

- Jag ser verkligen fram emot att leda arbetet inom Utvecklingsklustret Energi AB. Energibranschen är oerhört spännande, säger Maria Bolin Anvill i ett pressmeddelande.