Annons

Fakta

J-Södra drar igång träningen i Elmiahallen 10.30 på torsdag.

Fakta

J-Södra drar igång träningen i Elmiahallen 10.30 på torsdag.

Det blir Christer Persson och nye assisterande tränaren Miguel Ángel Beas som håller i de första träningarna för Jönköpings Södra.
Anledningen är att huvudtränaren Jimmy Thelin är i Abu Dhabi för att kolla in landslaget på deras januariturné med övriga allsvenska huvudtränare, man kommer under dagarna även att ha lite olika föreläsningar.
Thelin beräknas vara åter i Sverige till helgen och därmed redo att åter träna laget på måndag.
– Det ska bli kul att köra igång en ny säsong. Det är spännande saker som väntar, säger Christer Persson.
Till torsdagens träning räknar Persson med ordinarie manskap, det innebär att nyförvärven Dzenis Kozica och Moses Ogbu kommer att finnas med.
Det kommer däremot inte Amin Nazari eller Hugues Wembangomo att göra.
– Vi har utvärderat efter deras besök hos oss. Det finns inget nytt som vi kan meddela än så länge, det är två intressanta spelare för oss, men inget mer i dagsläget.
Ni stänger inga dörrar för dem?
– Nej, det är två spelare som är med i processen, som många andra, säger Christer Persson som berättar att det var positivt att få träffa duon och att få visa upp klubben och staden för dem. 

Nazari positiv
När Jnytt når Amin Nazari har han bara gott att säga om J-Södra, men frågor gällande en eventuell övergång överlåter han till sin agent, Hasan Cetinkaya.
Nazari säger dock att om han kommer tillbaka till Jönköping är det för att skriva kontrakt med J-Södra, inte för att göra ytterligare provträningar.
Vad fick du för bild av J-Södra?
– Det var en fin klubb, en liten klubb med stor charm. Bra lagsammanhållning och bra tränare, väldigt hungriga spelare.
Senare på trettondagsafton uppgav Fotbollskanalen att Nazari är nära en övergång till Falkenberg och att J-Södra ser ut att missa värvningen. Men det är ännu så länge obekräftade uppgifter.

Ingen argentinare
En spelare som åter har ryktats till J-Södra är argentinske anfallaren Gustavo Blanco som senast tillhörde Assyriska, och som inför säsongen 2014 provtränade med J-Södra. Blanco var uppe på tapeten tidigare under hösten, men nu slår Christer Persson igen den dörren.
Har ni haft uppe namnet?
– Nej det har vi inte haft, vi känner ju väldigt väl till spelaren, men det är inget namn som vi jobbar på just nu.

Fotnot: Jnytt har sökt Amin Nazaris agent Hasan Cetinkaya för en kommentar.