Annons

– Det känns väldigt bra att det löst sig och att vi känner oss trygga med bemanningen över sommaren, säger Camilla Johansson, äldreomsorgschef i Jönköpings kommun.

Den stora uppmärksamheten kring sommarstängningen har engagerat folk långt utanför såväl Visingsö som Jönköpings kommun.

Kommunen uppger att det har funnits en stor vilja hos personalen att lösa situationen.

– Att vi har sänkt bemanningskravet och gjort stora schemaförändringar, samtidigt som flera personer från olika delar av Sverige har anmält intresse för semestervikariat på Visingsö och flera ur den befintliga personalen erbjudit sig att gå upp på heltid. Det gör att vi löser den akuta personalbristen över sommaren, förklarar säger Camilla Johansson.

Tar hjälp av volontärer

Visingsörådet och Sveriges pensionärsförbund (SPF) har föreslagit att de kan bidra med volontärer som kan hjälpa till med sociala insatser på Annero.

Annons

– Vi kommer nu att inleda ett samarbete med Visingsörådet och SPF för att engagera volontärer via väntjänsten i Jönköpings kommun, säger Camilla Johansson.

Personalläget ser fortsatt bekymmersamt ut efter sommaren. I nuläget saknas det fem medarbetare inför hösten.

– Vi försöker hitta en bra och långsiktig lösning på bemanningsproblematiken. Just nu har vi flera tjänster utannonserade och hoppas att personer med rätt kompetens väljer att söka tjänsterna, avslutar Camilla Johansson.

Läs mer: