Annons

- Vår ambition är att bygga attraktiva och prisvärda bostäder. Vi är väldigt glada över att nu få göra detta tillsammans med Jönköpings kommun, säger Henrik Lindblad vd på FB Bostad.

FB Bostad räknar med att kunna inleda byggandet efter sommaren som därefter successivt kommer att slutföras.

Vill växa

Annons

- Jönköping är en mycket intressant kommun. Vi har inga fastigheter i området tidigare, men vi har absolut målsättningen att växa i Jönköping och etablera oss ännu mer, säger Henrik Lindblad till Jnytt.

Vad är det som gör Jönköping så attraktivt?

- Hela området växer. Jönköping är en tillväxtkommun och man ser också att befolkningen hela tiden ökar. Så visst är det intressant för oss.

Intresserade tidigare

FB Bostad har tidigare varit intresserat av fastigheter i Jönköping men av olika anledningar har det inte blivit något. Nu vann man den här marktilldelningen.

Lägenheterna som ritats av Kanozi Arkitekter är på 2-4 rum och kök med en yta mellan 53 och 96 kvadratmeter. Stadsradhusen på 4 rum och kök har tre våningsplan och en totalyta på 134 kvadratmeter.

- VI har under ett tag haft ögonen på Jönköping för att vi tycker staden är spännande och har en attraktionskraft på både kort och lång sikt, fortsätter Henrik Lindblad.