På ängen bredvid förskolan på Samset kommer det inom den närmaste tiden att råda full aktivitet. Nu drar nämligen bygget av de tre bostadshusen igång. Om två år väntas inflyttningen ske och hälften av bostäderna är redan sålda. Det uppges vara stort intresse.

– Det blir både bostadsrätter och hyresrätter. Vi ville ha olika boendeformer så folk har lite att välja emellan och som kan ge liv åt området, berättar Jenny Lundell, marknadschef för HSB Göta, som står bakom bostadssatsningen.

HSB har sedan tidigare byggt villor och radhus på Samset, men nu är det dags för ytterligare boendeformer i form av bostads- och hyresrätter. Bostadsrätterna kommer bestå av tvåor, treor och fyror, varav de flesta, 32 stycken är treor. Utöver det finns det 14 tvåor och 16 fyror.

Annons

Lägenheterna har en boyta på mellan 80-158 kvadratmeter. Alla lägenheter kommer ha stora balkonger och från husens översta våningar får man utsikt över ängar, skogar och i vissa fall, Vättern. Priset för lägenheterna ligger mellan 1 600 000- 2 750 000 kronor.

Hyresrätterna kommer bestå av ett till fyra rum och kök och de blir med sina 49-95 kvadratmeter lite mindre än bostadsrätterna.

Drivs av tjejer

Extra speciellt med bostäderna på Samset är att bygget drivs av sex tjejer, vilket är lite ovanligt. Det var också tjejerna som fick ta det första spadtaget under fredagen.

Lina Davidsson, projektchef på Skanska, Linda Eriksson från HSB, Mia Klint från fastighetsbolaget Gabrinus som står bakom hyresrätterna, Sofia Olovsson, projektingenjör, Frida Grennborg, arbetsledare på Skanska, och Carin Blom, platschef på Skanska, fanns alla på plats när bygget skulle dra igång.

De nya bostäderna kommer att gå i svart och vitt likt salt och peppar.
Foto: Pressbild

– För mig är det här en lite ny roll och jag tycker att det ska bli jättekul och spännande att få dra igång det här projektet, säger Linda Eriksson.

De fanns på plats vid första spadtaget. Från vänster: Linda Eriksson, HSB, Lina Davidsson, projektchef på Skanska, Mia Klint från fastighetsbolaget Gabrinus som står bakom hyresrätterna, Sofia Olovsson, projektingenjör, Frida Grennborg, arbetsledare på Skanska, och Carin Blom, platschef på Skanska.
Foto: Rebecca Staf

Åtta våningar

Så här föreslås ett badrum se ut i de nya bostäderna.
Foto: Pressbild

Arkitekt Bert Noorlander berättar att han låtit sig inspireras av färgerna för salt och peppar. Bostäderna kommer nämligen att bli svarta och vita och har dessutom fått namnet BRF Holländaren från arkitekten. Han är nämligen ursprungligen från Holland.

– Bostäderna kommer att bli i åtta våningar till och börja med och det kommer ske en förskjutning för varje plan. De kommer att bli lite speciella. De byggs på höjden för att de boende ska kunna ta del av utsikten på ett bra sätt, berättar Bert Noorlander och förklarar att balkongerna kommer att vara på utsidan.

Det var också på grund av utsikten som bostäderna byggs just på den utpekade platsen. Alla tre bostäderna kommer att se ungefär likadana ut.

Jenny Lundell, marknadschef på HSB Göta, tycker att det är jättespännande att bygget av bostäderna på Samsetängen nu drar igång.
Foto: Rebecca Staf

Linda Eriksson från HSB tycker att det är roligt att få dra igång ett så stort byggprojekt.
Foto: Rebecca Staf

Arkitekt Bert Noorlander berättar att de nya bostäderna har inspirerats av Salt och peppar med sina svarta och vita färger. Dessutom har de döpts efter honom.
Foto: Rebecca Staf

De första bostadsrättslägenheterna på Samset kommer att bestå av två hus med totalt 62 ..

De första bostadsrättslägenheterna på Samset kommer att bestå av två hus med totalt 62 lägenheter, uppdelade på två till fyra rum och kök. Det blir även 32 hyresrätter.

Bostäderna riktar sig till dem som vill bo nära naturen med en känsla av att bo på landet. Men det är ändå så nära till stan att man ska uppleva sig som en stadsbo.

Samset beskrivs som ett lugnt och barnvänligt område med gång- och cykelvägar och närhet till förskola, skola och lekplats.

Lägenheterna får stora balkonger som kan glasas in. Det blir parkettgolv och klinkers i hall och badrum.

Bostadsrättsföreningens styrelse får ett eget sammanträdesrum och för den som får gäster finns tillgång till övernattningsrum med tillgång till wc och pentry. Parkering blir på gården och förråd i källaren.

Här på Samsetängen byggs de nya bostäderna.
Foto: Pressbild

Vardagsrum enligt HSB:s illustration.
Foto: Pressbild

Från balkongerna kommer de boende att få en fantastisk utsikt.
Foto: Pressbild

Så här föreslås ett av köken se ut.
Foto: Pressbild

HSB