Annons

Annons

2016 beräknas 450 flyktingar komma till Jönköpings kommun, siffran är ungefär densamma som siffran för 2014 och 2015. Nu har det kommit förslag på att kommunen ska bygga modulbostäder för att klara av att hantera situationen med bostadsbristen, det uppger Jönköpings-Posten.

Ska räkna på kostnaden
– Behovet av bostäder är en av de svåra puckarna att lösa. Vi ser inte möjlighet att hitta bostäder i den sedvanliga bebyggelsen. Det behövs särskilda insatser, säger socialnämndens ordförande Ola Nilsson (KD), i en kommentar till tidningen.
Nu planeras det för 100 modulbostäder som ska lösa problemet och tekniska nämnden har fått i uppdrag att till att det ordnas och räkna på vad det kostar.
Sverigedemokraterna är för modulbostäder men mot flyktingmottagande. Men Anita Winberg, ledamot i socialnämnden, säger till tidningen att det ändå kan vara ett alternativ.
– Det är det bästa tänkbara att sätta dem i. Modulhus passar dem jättebra och det passar också för svenska ungdomar. Det är en bra lösning men då får vi göra dem först så att de är färdiga när de kommer, säger hon.