Efter en dryg veckas uppehåll är nu SHL-hockeyn tillbaka. HV71 satte sig på bussen mot Gävle redan strax efter lunch på måndagen, och på tisdagskvällen är det finalrepris när Brynäs tar emot HV71.

– Det blir tufft. Dom har varit pigga och gjort bra prestationer de sista matcherna i CHL och har medvind med sig. Men det handlar om vår prestation. Vi vet att vi har ett bra spel men vi måste utföra det på ett bra sätt, säger HV71:s tränare Johan Lindbom och berättar vad laget gjorde under landslagsuppehållet:

– Vi har försökt att både träna ordentligt och vila upp oss. Det har varit mycket skador hit och dit, vi har inte riktigt legat i fas så vi har vilat de killar som varit slitna men också träna så ordentligt det går.

Bill Sweatt har gått på is men är inte med i truppen mot Brynäs, dock är han eventuellt tillbaka i spel på Torsdagens match mot Linköping. I övrigt är det de långtidsskadade Kristofer Berglund, Alexander Ytterell och Pierre Engvall som fattas på tisdagsmatchen.

Annons

Zanetti mot sitt förra lag

Marc Zanetti, som under uppehållet blev klar för en fortsättning i HV, ställs mot sitt före detta lag. Han medger att det är en speciell match.

- Ja, utan tvekan. Det blir häftigt, men också lite konstigt. Men mitt största fokus ligger på att göra en bra match.

Vad krävs för att vinna mot Brynäs?

- Vi har haft en bra och tuff träningsvecka och kommer komma flygande ut till matchen. Det är viktigt att vi har fokus på vårat system och att vi håller oss till det vi ska göra.

Den kanadensiska backen anslöt till Brynäs inför säsongen 2015/2016. Mitt i HV71:s skadekris under hösten lånades han in till HV, och han säger att det uppehåll som varit kom lägligt.

- Verkligen, det var skönt att få träna och skoja med laget och hänga med på lunch och så vidare. Jag har kunnat komma till rätta i Jönköping och har verkligen blivit välkomnad här.

Vad tycker du om Jönköping?

- Riktigt bra, jag tycker staden är härlig. Det finns ett trevligt litet city i både ny och gammal stil. Samtidigt har vi ett bra och starkt lag och jag förstår verkligen varför de vann guld. De lägger stor vikt vid detaljer, och detta är en bra miljö att bli bättre i, avslutar Marc Zanetti.

Marc Zanetti trivs i sin nya hemstad.
Foto: Erik Boström

SHL