Annons

Det svenska ishockeylaget spelade bra men förlorade i helgen kvartsfinalen mot det enastående Kazakstan med 5–0. Slutspelsträdet fortsatte dock nedåt och svenskarna ställdes mot Slovakien. Även där blev det förlust, den här gången med 4–2.

I placeringsmatchen fick man möta Japan som inte presterat i turneringen. Kvartsfinalen förlorade man mot finalklara Ryssland med 14–0.

Annons

Matchen mot Japan blev en spännande historia redan från start. Efter att Sverige tagit ledningen efter 06:49 fortsatte målen trilla in med 11 sekunders-intervaller. Efter 07:22 var ställningen 1–3 till svenskarna.

Matcher fortsatte vara jämn men med knappa sju minuter kvar av matchen avgjorde Sverige genom Daniel Pettersson när han gjorde 4–5. Sjundeplatsen blev Sveriges.

Två medaljer till curlinglagen

Turneringen igenom har både dam- och herrlaget i curling imponerat. Damerna slutade fyra i poolspelet och tog sig till semifinal. Där blev det förlust mot guldmedaljörerna Kanada men bronsmatchen var Sveriges. Schweiz besegrades med 6–3 och bronset gick till de blågula.

Även herrarna spelade bra. Efter en andraplats i poolspelet väntade Tjeckien i semifinal. Det blev en tät match som till vanns av svenskarna med 6–8. I finalen väntade obesegrade Storbritannien. Britterna blev för svåra och Sverige representerade av Team Eskilsson fick nöja sig med silvermedaljen. 6–8 slutade matchen.