Annons

Som Jnytt tidigare har berättat har flera satsningar gjorts vid Oset och ännu mer planeras att göras. När tekniska nämnden diskuterade det hela vid sitt senaste sammanträde lyfte Elin Rydberg (S), som fram tills årsskiftet sitter som andre vice ordförande i tekniska nämnden, flera synpunkter. Bland annat uttryckte hon ett behov av att separera personbilar och husbilar.

– Vi diskuterade i nämnden om man var beredd att göra ställplatser för husbilar, alltså att man gör i ordning ett område för detta där det ska finnas elstolpar, möjlighet att tömma vatten och att man ska betala för detta. Vi diskuterade fram och tillbaka om det här skulle vara kommunens ansvar eller om det ska finnas en näringsidkare som ansvarar för detta. Vi kom fram till att vi först och främst vill få ordning på trafiksituationen, berättar Elin Rydberg.

Annons

Ett exempel på detta är att låta personbilar parkera åt ett håll och husbilarna åt ett annat håll.

Bli en aktivitetsplats

– Husbilarna är ju större till både bredd och längd och det kan vara svårt för personbilarna att backa ut då det är trångt och skymd sikt. Det är inte bra. Vår ambition är att separera personbilarna och husbilarna, förklarar Elin Rydberg, som tror att parkeringssituationen blir bättre med parkeringsrutor.

Hon menar att det kommer att rymmas betydligt fler bilar ser positivt på att det satsas på Oset. Samtidigt är området inte dimensionerat för hur många bilar som helst.

– Nu var det ju en extrem sommar med extremt mycket plats vid Oset. Badplatsen blev som folks vardagsrum och det var väldigt mycket folk där. Jag tänker att Oset ska bli som en aktivitetsplats med bad, fiske och allt man kan tänka sig. Nu planerar vi ju att ta ett helhetsgrepp för hela Vätterstranden, inte bara Oset utan hela svepet förbi Jönköpings centrala delar. Då kan vi se över vad som kan göras, säger Elin Rydberg.

Ska bli en sommarstad

Tankar finns på någon form av kiosk vid Oset, permanenta toaletter duschar och elstolpar. Allt för att göra Oset till en turistplats.

– Kiosken skulle ju även kunna sälja saker för vattenlek och aktiviteter. Det här har ju inte varit en sommarstad, men det vill vi att det ska bli så att folk stannar i stan på sommaren och inte åker iväg, säger Elin Rydberg, som gärna välkomnar den som skulle vilja driva en kiosk vid stranden att höra av sig.

Badgästerna kan vänta sig flera nyheter vid Oset nästa sommar. Men när det gäller planerna på en permanent toalett kan det dröja ytterligare. Däremot kommer det fortsättningsvis att finnas toalettvagnar på platsen fram till en mer permanent lösning.

Läs även:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app