Annons

JSS storsimmare Victor Johansson kom, sågs och segrade med rekordslakt på 400 frisim. Victor pressade det gamla NUSS rekordet med ett tiotal sekunder till för säsongen goda 3.47.91.

Annons

I yngsta klassen var de nya blivande storsimmarna Job Sanders och Annie Hegmegi flitiga besökare på prispallen. JSS, som är Sveriges bästa simidrottsklubb 2016, mönstrade största delen av sina bästa simmare.

I äldsta klassen simmade Wilma Johansson för henne en del udda distanser men segrade ändå på alla fjärilsdistanser, medley och frisim. Under helgen presenterade Elin Ristl, 18, sig som ett namn att räkna med framöver. Elin slog personliga rekord och tog medaljer på ryggsim och medley och kan vara nästa JSS:are att räkna med.

Stort framtidslöfte

Ett av svensk simnings stora framtidslöften Björn Seelinger från Södertälje hade rekordslakt på ryggsim, frisim och medley och åkte hem med många fina prestationer efter tävlingshelgen.

Nästa stora simarrangemang i Jönköping är öppna Östsvenska Mästerskapen i början av mars då stora delar av den svenska senioreliten förväntas visa upp sig på Rosenlundsbadet.