Annons

Förra veckan skrev tränare Joachim Löfstedt och lagkapten Frida Högrell på nya kontrakt med Hallby, som stod för en succéartad säsong som nykomlingar i division 1 då de vann serien.

Nu står det klart att även målvakten Klara Härnström samt säsongens bästa målskytt, Elin Johansson, blir kvar i Hallby när de nästa säsong gör comeback i allsvenskan.

– Klara Härnström har verkligen visat på en positiv utveckling under säsongen. Anders Brännholm har haft ansvaret för målvaktsträningen och har gjort ett gediget arbete med Klara. Hon har visat på en hög lägsta nivå och haft kontinuitet på sin prestation över hela säsongen. Jag är givetvis både nöjd och glad att hon har valt att fortsätta spela för Hallby. Det ska bli intressant och se vilka utmaningar som väntar Klara i Allsvenskan nästa säsong, säger tränare Löfstedt i en kommentar om målvakten.

Annons

– Elin Johansson har varit en av de viktigaste spelarna för laget denna säsongen. Inte bara att hon har gjort flest mål i laget utan hon har en central roll i försvarsspelet som hon har anammat väldigt bra. Utvecklingen har gått spikrakt på alla plan för Elin och det är viktigt för Hallbys framtid att hon har valt att fortsätta sin satsning i Hallby dam. Elin har även andra faktorer som jag värdesätter hos en individ, hon bidrar med tempo och en stor portion attityd samt hon vill verkligen vinna allt vi tävlar om. Framtiden erbjuder en nivåhöjning och det ska bli både intressant att arbeta vidare med Elin men även se hur hon bemöter nya utmaningar, säger Löfstedt.