Annons

J-Södra tvingas klara sig utan anfallaren Árni Vilhjálmsson, som drog axeln ur led på träning för drygt en vecka sedan. Å andra sidan är Stefan Karlsson tillbaka efter att ha missat matchen mot AFC Eskilstuna.

Fakta inför matchen

Fotboll, Allsvenskan

GIF Sundsvall-Jönköpings Södra IF

Sundsvalls trupp: Tommy Naurin, William Es..

Fakta inför matchen

Fotboll, Allsvenskan

GIF Sundsvall-Jönköpings Södra IF

Sundsvalls trupp: Tommy Naurin, William Eskelinen, Linus Sahlin, Romain Gall, Jonathan Morsay, Sebastian Rajalakso, Linus Hallenius, Marcus Danielsson, Noah Sonko Sundberg, Eric Larsson, Smajl Suljevic, Kristinn Steindórsson, Peter Wilson, Dennis Olsson, Kristinn Freyr Sigurdsson, Eric Björkander, Jaudet Salih, Amaro Bahtijar.

Avspark: 15.00, Idrottsparken.

Jnytt tippar: 1-1.

– Det är klart att det är kul att vara tillbaka. Man vill aldrig vara sjuk, men tyvärr händer det, säger han.

Karlsson har spelat från start i de sex matcher som han har varit tillgänglig för spel och har övertygat på högerbackspositionen.

– Jag tycker det har gått helt okej. Det blir bättre och bättre desto mer vi sätter spelet. Jag har gjort några bra matcher, och det kommer mer och mer, säger 28-åringen om sin egen säsongsinledning.

”Kör olika taktik”

Annons

J-Södra som lag har tagit elva poäng på de sju första omgångarna och parkerar på åttonde plats i tabellen.

– Jag tycker att det är helt okej spelmässigt, vi har gjort det bra i de första matcherna. Sedan hade man önskat fler poäng. Men det kommer att bli bättre och bättre, säger Karlsson, som inte kan sätta fingret på exakt vad som behöver förbättras.

– Det är svårt eftersom alla matcher är unika. Vi kör olika taktik för varje match, och det är bara att göra det ännu bättre och göra allt ännu noggrannare.

Är försvarsstarkt

J-Södra ställs mot ett försvarsstarkt Sundsvall, som bara har släppt in sex mål på sju matcher. Men medelpadingarna har samtidigt bara mäktat med fem fullträffar framåt. Laget har spelat ihop sju poäng och återfinns precis över den negativa kvalplatsen.

– Allsvenskan är en otroligt jämn serie där alla lag kan spela jämnt med alla. Sundsvall spelar med fem försvarare och det är svårt att komma förbi, men vi ska hitta vårt sätt. Det finns många sätt att störa dem. Det blir en tuff match, men vi hoppas på seger, säger Stefan Karlsson.

J-Södra flyger upp till Sundsvall under söndagen. Dagen före match var det osäkert om AIK-lånet Christos Gravis följer med på resan eftersom han fortfarande är lite krasslig.

Jnytt livechattar från matchen med start klockan 14.45.