Annons

Inför den här säsongen var Hallby nykomling i division 1, och få trodde nog att laget skulle husera i toppen av tabellen redan nu. Men så blev det.

Faktum är att Hallby säkrade avancemanget till allsvenskan redan i helgen, trots att tre omgångar återstår att spela.

Jönköpingslaget vann sin match mot Kävlinge med klara 27-9 i lördags och dagen därpå förlorade Kärra borta mot Karlskrona Flottan. Efter det kunde Hallby kvittera ut den allsvenska biljetten.

”Köpt träningsupplägget”

– Det trodde jag inte på förhand. Jag tror inte att någon trodde det. Det fanns någon i föreningen som spekulerade om det eftersom jag hade tagit upp herrarna, men det var nog inte så menat, säger Joachim Löfstedt, som tog över som tränare för snart ett år sedan.

– Jag tror att den största anledningen är att spelarna har köpt träningsupplägget. Vi hade rätt tydliga riktlinjer om vad som krävdes när vi träffades första maj. Tjejerna har köpt det och tränat på hårt, haft en bra inställning och gått in för uppgiften på alla sätt och vis.

Annons

Finns det risk att det har gått för snabbt?

– Nej, det tror jag inte. Det beror på vad som komma skall, om vi kan göra en liknande eller ännu bättre försäsong. Det kommer krävas en jättearbetsinsats.

Om Hallby ska bli att räkna med även i näst högsta serien krävs förstärkningar, menar Löfstedt.

Oklart hur laget firar

– Jag tror att det blir väldigt tufft att ställa upp med samma grupp i allsvenskan. Men om vi kan få in ett par nyförvärv kan den kombinationen lyfta de unga tjejerna ett eller två steg till, säger Löfstedt, som ännu inte kan ge besked om han blir kvar som tränare.

– Vi har haft en träff och ska ses igen. Det lär komma ett besked inom kort.

Vad vill du själv?

– Handboll är min passion, men det gäller att få alla bitar att fungera. Det handlar inte bara om att det är en grupp som har vunnit mycket utan det är viktigt att det är en grupp som vill träna på också.

Först gäller det att njuta av avancemanget. Hur klubben ska fira den allsvenska platsen får bli en senare fråga. Serien är som sagt inte färdigspelad än.

– Jag har inte en aning. Först vill vi vinna de matcher som är kvar, säger Joachim Löfstedt.