Annons

Den första advent arrangeras Jul på Tändsticksområdet. Ett koncept som är tänkt att utvecklas och återkomma år för år.
- Det har länge funnits en efterfrågan med aktiviteter på Tändsticksområdet just kring jul. Vi tror att det har potential och försöker att ordna så att det händer mer grejer i området, säger Henrik Hermansson, samordnare och projektledare för stadens liv och innehåll på Jönköpings kommun.

Ljus, jul och fika
Eftersom det är första gången som evenemanget genomförs provar man sig fram med olika idéer. Om intresse finns kommer en marknad och utställning att anordnas på Tändstickstorget, där det finns möjlighet för konsthantverkare, matförsäljare och andra att medverka.
En grupp studenter från Ljusdesignprogrammet vid Jönköping University kommer också att belysa området under temat jul.
Det kommer att finnas eldkorgar, marschaller och andra utsmyckningar.

Bra respons
- Jag tror att folk kommer att uppskatta det och det finns många som har varit positiva till evenemanget. Vi har fått bra respons hittills, säger Henrik.
Samtidigt som Jul på Tändsticksområdet pågår kommer butiker och verksamheter att hålla öppet. Inte minst Kulturskolan som kommer att ordna fika, julpyssel och julmusik.
Sista datum att anmäla sig för intresserade som vill medverka är den 10 november. Kontaktuppgifter finns på evenemangets Facebooksida.

Jul