Annons

Nu står det klart: Wetterbygden Sparks bästa returtagare under både grundserie och i Superettan, tillika en av de bästa skyttarna på sin position i landet, Anna Dahl, har bestämt sig för att stanna i Vätterbygden efter studenten på Sanda Basketgymnasium och blir därmed den första pusselbiten i 2017-2018 års upplaga av Wetterbygden Sparks!

Fakta Anna Dahl

Ålder: 19 år

Längd: 191 cm

Position: Shooting forward

Aktuell: Nyligen förlängt kontraktet med W..

Fakta Anna Dahl

Ålder: 19 år

Längd: 191 cm

Position: Shooting forward

Aktuell: Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Sparks

Anna Dahl kom till Vätterbygden från Västervik för snart dryga tre år sedan för studier på Sanda Basketgymnasium. Efter en första halvlek fylld av skador och rehabilitering har hon under andra halvlek visat vilken inneboende kapacitet det finns i denna unga basketspelare när hon nu fått vara skadefri och fått chansen att bygga upp sig under Francisco Pintos ledning.

Annons

Anna Dahl, som har startat 80 % av matcherna för sitt Wetterbygden Sparks, har naturligtvis haft ögonen på sig under våren efter sitt starka spel i Superettan både från nationellt och internationellt håll och är också en av anledningarna till att organisationen i Wetterbygden Basketball väljer att agera.

Kontinuitet

- Ja, visst är det så. Vad som dock känns ännu viktigare är att vi vill försäkra oss om någon form av kontinuitet och där spelar ju många av de tjejer som varit med från första början en viktig roll. Minst lika viktigt för oss, när det gäller förlängningen med Anna Dahl, har varit att vi nu fått behålla en fantastisk karaktär och personlighet, inte bara i laget utan även i hela vår organisation. Kombinationen av denna karaktär och hennes utväxling på basketplanen gör Anna till en av svensk dambaskets mest spännande spelare för tillfället varför det känns extra braatt hon nu väljer en fortsättning med oss, säger sportchefenb Dennis Aulander.

Huvudpersonen själv kommenterar sitt val av klubbtillhörighet till hösten på följande sätt:

- För mig känns Sparks som det självklara valet. Hela laget och föreningen har blivit som min andra familj. Här vet jag att jag har coacher som tror på mig och lagkamrater som har min rygg. Jag tycker det känns extremt spännande att åter få chansen att ta steget upp i Basketligan dam tillsammans med Sparks.