Det var fina scener på Stadsparksvallen, dit Husqvarnas match var flyttad, när eftermiddagens match mellan HFF och Oskarshamn var avblåst. Husqvarna ville hälsa trevlig sommar till sin sportchef, och gjorde så genom att spelartruppen gav honom blommor och presentkorg.

- Det är svårt att göra något mer än att tänka på honom och att stötta. Visst, blommor är en fin gest, men det viktigaste är att vi tänker på honom och stöttar både han och hans familj. Det är tungt men något vill man göra, även om man känner sig ganska liten, säger lagkapten Johan Karlefjärd.

Hur har vårsäsongen varit för er spelare?

Annons

- Ända sedan han berättade om sjukdomen har man tänkt på honom hela tiden när det varit tufft, att det hela tiden finns de som har det värre. Men det är bara att kriga för honom.

Chansfattig inledning

Matchen då? Jo, de 354 som hade tagit sig till Stadsparksvallen bjöds på en vanlig "sista matchen innan uppehållet"-tillställning. Efter en lång vårsäsong var det inte fullt i tanken och spelkvaliteten var därefter. Under den första halvleken skapade inget lag någon farlig målchans.

- Det blev längre och bollar och inte något etablerat spel. Efter pausen ville vi hitta in mer mellan deras mittfält och backlinje för att skapa mer chanser därifrån, summerade Karlefjärd.

HFF närmast segern

Det skulle också bli fler målchanser i den andra halvleken. HFF var närmast när de hade en boll i stolpen efter en dryg timmas spel. Under slutminuterna skapade lagen varsin vass målchans, först fick David Monsalve göra en fin räddning när Adam Nygren i Oskarshamn var igenom.

Och kort därefter blev Hamidovic fri, men efter att ha rundat bortalagets målvakt kom skytteligaledaren ur vinkel och drog bollen i burgaveln. Matchen förblev mållös, och HFF inkasserade sin åttonde oavgjorda match på 14 omgångar.

- Det var väl inget skönspel från vår sida. Vi sa innan match att vi går ut och krigar hårt och sen går vi på semester. Det kändes som att vi hade något på gång, men det var väl rättvist med kryss, säger Karlefjärd.

Vad saknas för att ni ska lyckas vinna fler matcher?

- Det är det sista lilla. Vi har Edin som gjort elva mål men någon mer behöver kliva fram offensivt, säger Karlefjärd och på frågan hur han skulle betygsätta lagets vår dröjer svaret en kort stund.

- Godkänt, men inte mer.

Jnytt-TV, Edin Hamidovic ger sin syn på matchen.

Fotboll, division 1 södra

Husqvarna FF - Oskarshamn AIK 0-0 (0-0)

Varningar HFF: Anto..

Fotboll, division 1 södra

Husqvarna FF - Oskarshamn AIK 0-0 (0-0)

Varningar HFF: Anton Henningsson, Johan Karlefjärd, Kristofer Snarberg och Edin Hamidovic.

Publik: 354


Foto: Erik Boström


Foto: Erik Boström