Henrik J M Brandsky, delägare i det aktuella företaget, har hört av sig till Jönköpings kommun eftersom man är intresserade av att bygga den nya fotbollsarenan på Jordbron i Jönköping.

Företaget vill inte gå ut med sitt namn, men det handlar om ett företag som ursprungligen är från Kanada och som även äger flera cementgjuterier i Polen.

Företaget verkar inom husbyggnads- och byggmaterialbranschen, men man arbetar även med sportarenor som man bygger i armerad betong.

Byggt i Polen

”Som du förstår är denna arenabyggnad ett väldigt intressant projekt som vi gärna skulle vilja bygga. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med dig och dina kollegor i detta fantastiska arenabygge för Jönköping. Synd att det inte fanns med plats uppe vid Stadsparksvallen – det har alltid varit en fröjd som ung fotbollsintresserad att titta på fotboll däruppe”, skriver Henrik J M Brandsky i ett brev till stadsdirektör Carl-Johan Korsås.

Företaget har tidigare byggt flera arenor runt om i Europa, bland annat Polens nationalarena för fotboll i Warszawa.

Sedan tidigare har det multinationella bygg- och konsultbolaget Sweco Structures visat intresse för att bygga arenan. När alla förslag är inlämnade startar ett anbudsförfarande.