Annons

Wetterbygden Stars senaste tillskott har spenderat större delen av sin karriär på västkusten i USA. Först high school på Lake Oswegon i Oregon, sedan Saint Mary's College i Kalifornien i fyra säsonger innan det inför förra säsongen var dags för det första uppdraget som professionell basketspelare i Spanien. Men nu väljer Hermanson att komma till Wetterbygdens Stars.

- Jag har hört många bra saker om coach Boris Balibrea och tidigt kändes detta som ett bra alternativ för mig. En viktig faktor till varför det nu blev Wetterbygden Stars för min del är också Kyle Rowleys (ifjol i Wetterbygden Stars och tidigare lagkamrat med Calvin på Saint Mary’s) fina vitsord om föreningen, dess ambitioner och om hur det är att leva i Sverige och Jönköping/Huskvarna. Min styrka som basketspelare är definitivt mitt trepoängsskytte men hoppas kunna utveckla min förmåga att göra poäng på fler sätt kommande säsong, säger Hermanson.

Annons

Försäsongsträningen är igång och snart kommer 25-årige Hermanson med sina 198 cm att ansluta.

– Vi har letat efter en spelare på position 3 och det känns bra nu när Calvin är klar. I Calvin får vi in en spelare som även han kan skjuta den där bolluslingen i mål. Att han dessutom är vänsterhänt är ett extra plus då jag personligen vet att dessa spelare är lite aviga att försvara. Nu har vi skyttar så att det både räcker och blir över och min spontana känsla är att vi mycket väl kan förfoga över de allra bästa trepoängsskyttarna SBL har att uppbringa nästa säsong. Visst är det en bonus att Calvin och Moussa spelade tillsammans i fjol och känner varandra sedan en tidigare, en trygghet såväl för dom som för oss och som vi naturligtvis också bedömer vara till vår fördel, säger sportchef Dennis Aulander i ett pressmeddelande.