Annons

Mats Green var kommunalråd i Jönköpings kommun mellan 2004 och 2014 och har de senaste fem åren varit riksdagsledamot. Han har fram tills nu varit Moderaternas bostadspolitiska talesperson samt lett arbetet med partiets eftervalsanalys.

På torsdagen kom beskedet att Green har utsetts till Moderaternas nya arbetsmarknads- och integrationspolitiska talesperson, och han blir samtidigt ny vice ordförande i riksdagens Arbetsmarknadsutskott.

"Främsta paradfrågor"

Han kommer även att ingå i den integrationskommission som partiledaren Ulf Kristersson tillsatte i början på april. I samma kommission sitter bland andra Mauricio Rojas, som är författare och docent i ekonomisk historia, och Hamid Zafar, barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun.

– Jag ser fram emot uppgiften att få arbeta med två av Sveriges största framtidsutmaningar – jobben, arbetslinjen och integrationen. Två av Moderaternas främsta paradfrågor. Uppväxten på Öxnehaga, tio år som kommunalråd och KSO i Jönköpings kommun och att de senaste fem åren ha representerat det arbetsamma och företagsamma Jönköpings län som riksdagsledamot är erfarenheter jag kommer att ta med mig i det kommande arbetet, säger Mats Green i ett pressmeddelande.

Annons