Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

J-Södra kryssade - Thelin bänkades

J-Södra kryssade - Thelin bänkades

Jönköpings Södra tog ledningen mot Örgryte. Men repliken kom blixtsnabbt. Därefter föll inga fler mål och matchen slutade 1-1.
Det stora samtalsämnet är dock varför Tommy Thelin återigen bänkades.
– Det beror på att han har varit sjuk, säger tränaren Andreas Brännström till Jnytt.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

18:45: Brommapojkarna-J-Södra

Det är tätt mellan matcherna i Superettan just nu och på måndagskvällen spelar Jönköpings Södra IF borta mot IF Brommapojkarna. Följ drabbningen i vår livechatt med start 18:45, matchen sparkar dock som vanligt igång 19:00.

J-Södras fina siffror: ”Väldigt lojala”

Jönköpings Södra är ett av superettans starkaste lag defensivt. Och det är bland annat det starka försvarsspelet som ska göra att Gröntröjorna nyper ytterligare poäng när Brommapojkarna väntar på bortaplan på måndagen.
– Vi är väldigt lojala i det defensiva spelet, säger J-Södras Amir Al-Ammari.

J-Södra värvar: "Skapar valmöjligheter"

Han tränade med Jönköpings Södra IF under förra veckan och nu är han klar för klubben. Ytterbacken Nikola Tkalcic har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.
– Den här rekryteringen skapar olika valmöjligheter, säger klubbens sportchef Andreas Jankevics.

"De borde spela i anfallet"

Jönköpings Södra IF besegrade Östers IF med 2-0 på Stadsparksvallen. I tv-klippet snackar Jnytts reportrar Erik Boström och Peter Gustafsson ner torsdagsmatchen. Bland annat diskuteras Edin Hamidovics insats och Jakob Orlovs betydelse för laget.

Gjorde comeback: "Kan inte bli bättre"

Han hade inte spelat match sedan försäsongen. Men mot Öster gjorde Jakob Orlov efterlängtad comeback.
– Det är givetvis skönt att vara tillbaka, säger anfallaren efter Jönköpings Södras 2-0-seger.

J-Södra vann efter Hamidovics dubbel

Jönköpings Södra vann med 2-0 mot Öster och är tillbaka på vinnarspåret. Edin Hamidovic gjorde matchens båda mål – och det betyder att han har gjort sina första mål på Stadsparksvallen sedan återkomsten hos "de gröne".
– Det är en skön känsla, säger han.

Stort bildspel från J-Södras seger

I kväll tog Jönköpings Södra emot Öster på Stadsparksvallen. Jnytt fanns på plats och liverapporterade i både text och bild från klockan 18.45. Häng med!

Tålamod ska ge talangen chansen

Efter att mestadels fått se Superettanfotboll från avbytarbänken har skador, sjukdomar och avstängningar inneburit mer speltid för Ahmad Gero. Han säger själv att tålamod är viktigt för att ta vara på chanserna han får.

Ljusning i J-Södra: "Ser bättre ut"

J-Södra har haft en period med mycket skador och sjukdomar. Nu väntar hemmamatch mot Östers IF och det finns fortfarande ett par frågetecken hos Jönköpingslaget.

Matchen - minut för minut

För andra omgången i följd ställs Jönköpings Södra mot ett Göteborgslag. Den här gången väntar möte med Örgryte på Gamla Ullevi. Jnytt livechattar från matchen som har avspark klockan 18.00. Häng med!

Winberg: "Jag mår inte bra"

Fjärdenamnet på Sverigedemokraternas lista till EU-valet, Kristina Winberg, stryks. Det meddelade Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande under söndagen. Nu framkommer uppgifter om att Winberg larmat till partiet om ett misstänkt sexuellt övergrepp där en partikollega ska ha tagit en kvinna på brösten, uppger Expressen.

Nya besked efter nedläggningshotet

Den akuta personalbristen på Annero har löst sig. På måndagen meddelar Jönköpings kommun i ett pressmeddelande att man nu har tillräcklig bemanning på äldreboendet och i hemtjänsten på Visingsö, för att kunna säkerställa arbetsmiljön, patientsäkerheten och den kvalitet som anges i socialtjänstlagen över sommaren.

TV: Se mäktiga väderfenomenet

En tjock dimma lade sig som ett tjockt täcke över Jönköping på söndagen. Jnytts läsare Pierre Osbeck fångade det mäktiga väderfenomenet med sin drönarkamera.

Kvinna anmälde våldtäkt

Under natten mot lördagen larmades polisen om att en våldtäkt skulle ägt rum på Råslätt. Brottet ska ha skett inomhus.

Unik återförening till Jönköping

Efter nästan tjugo år återförenas klassiska buskisduon Stefan och Krister i ”Stulen kärlek”, sommarens fars på Vallarna i Falkenberg. Gästspel väntar på Jönköpings konserthus 22 november.
– Man kan väl säga att det blir en mild återförening. Krister har skrivit manus och jag står på scen, säger Stefan Gerhardsson till Jnytt.

Landslagsback förstärker HV71

HV71 Dam har gjort klart med ett starkt nyförvärv.
Anna Kjellbin, senast i Linköping, har skrivit på för HV71.

Winberg om SD:s besked: ”Gör ont”

Sverigedemokraterna väljer att stryka Kristina Winberg från sin lista till Europaparlamentsvalet. Partiet menar att Winberg uppfört sig klandervärt och omdömeslöst i förhållande till kollegor och personal.
– Det gör ont att bli anklagad och dömd utan rätt eller möjlighet att kunna försvara sig, skriver Kristina Winberg i ett uttalande på Facebook.

Vattnet stängs av – 800 berörs

Lekeryds cirka 800 invånare berörs när vattnet i samhället kommer att stängas av från och med klockan 20:00 på tisdag kväll fram till och med klockan 03:00 natten till onsdagen.
Artikel 2 av 19
18:45: Brommapojkarna-J-Södra
Tillbaka till startsidan