Vid lunchtid spelade J-Södra sin första match för den här säsongen. Det blev bara 1-1 i en match där hemmalaget bara var bra i den första halvleken. J-Södras tränare var nöjd direkt efter slutsignal.
– Det är alltid bra att spela träningsmatcher för att se hur träningsveckorna har varit. Det är ett kvitto för att se hur långt vi har kommit, sa Jimmy Thelin.

Hemmalaget firar ledningsmålet. Foto: Elvedin Basic
Nyförvärvet Moses Obgu gjorde sitt första mål i J-Södra tröjan. Foto: Elvedin Basic
Inte mycket publik när matchen spelades vid lunchtid. Foto: Elvedin Basic

Annons

Nyförvärvet målade
Jönköpings Södra startade piggast. ​Det var på en straff i den tolfte matchminuten som nyförvärvet Moses Ogbu gav hemmalaget ledningen.
– Tommy (Thelin) frågade om jag ville ta straffen och det kändes bra för att han förstår att jag behöver självförtroende, berättade anfallaren efter matchen.
På planen syntes det att J-Södra hade suget framme och ville framåt. Gästerna hade det svårt att etablera något passningsspel och IFK Värnamo chansade på kontringar.
Istället visade de gröna en pigg första halvlek med fler spelvändningar. Dock uteblev några större målchanser i den första halvleken. Istället präglades halvleken av fler närkamper som domaren hade synpunkter på.

Gästerna kvitterade
Superettan-laget Värnamo gick in som ett helt annat lag i den andra halvleken. Välförtjänt kvitterade Johan Svahn i den 54:e minuten efter ett skott som gick in via stolpen.
Om Södra var laget i första blev Värnamo laget i andra. Hemmalaget gjorde flera tidiga byten och roterade mycket i elvan vilket gjorde att kontinuiteten saknades. Då passade gästerna på att sticka fram med chanser.
Flera ungdomar fick chansen hos de gröna laget. Det rörde bland annat sig om Adam Fägerhag, Midhad Jukovic och Daniel Kotscho som alla har ett lärlingskontrakt.
– Jag tycker att vi har intressanta lärlingar och det är roligt att de tar för sig. De klarade av att spela taktiskt smart och jag är jättenöjd med deras insats idag.
I slutet hade IFK Värnamo två jättelägen. Först ett friläge och sedan var inhopparen Jesper Svensson nära att sätta bollen i egen kasse. Med två minuter kvar räddade Damir Mehic en frispark som höll på att skruvas in.
Matchen slutade 1-1 i Elmiahallen.

"Nöjda med strävan och ambitionen"
Efter matchen förklarade Jimmy Thelin att det finns en del att jobba med. Samtidigt var han nöjd med lagets ambitioner ute på planen.
– Det var som förväntat kvalitetsmässigt. Vi är nöjda med strävan och ambitionen med att spela, men att inte tajmningen och inte kvaliteten finns där ännu är helt naturligt. Annars behöver man ju inte träna om man kan allting efter två veckor.

JnyttTV. Hör vad Moses Ogbu och Midhad Jukovic säger om matchen:

Matchfakta

Fotboll, TräningsmatchJ-Södra-IFK Värnamo 1-1 (1-0)Mål: 1-0 Moses Obgu 12 (str), 1-1 Johan Sva..

Matchfakta

Fotboll, TräningsmatchJ-Södra-IFK Värnamo 1-1 (1-0)Mål: 1-0 Moses Obgu 12 (str), 1-1 Johan Svahn.Publik: 333, ElmiahallenLaguppställning J-SödraAnton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich, Liridon Silka – Dzenis Kozica, Daryl Smylie, Tommy Thelin – Moses Ogbu.Avbytare: Damir Mehic, Sebastian Holmqvist, Tobias Nilsson, Jonathan Tamimi, Jesper Svensson, Simon Dimitrijevic, Markus Tegebäck, Adam Fägerhag, Midhad Jukovic och Daniel Kotscho.