I slutet av januari spelade han match för Jönköpings Södra mot Husqvarna FF.

I dag blev han klar för HFF.

Joel Stevens, 23, från Nya Zeeland har kritat på för ett år med blåränderna.

– Jag ville stanna i Sverige. Det är definitivt en bra startpunkt. Jag vill se hur långt jag kan gå med fotbollen, säger nyförvärvet.

Joel Stevens har hunnit med såväl u-landskamper som a-landskamper för Nya Zeeland, flytten till HFF och Sverige ser han som ett bra steg för att kunna få fortsatt förtroende i landslaget.

– Ja, förhoppningsvis. Det är en del av planen. Jag ska göra så gott jag kan, säger han.

HFF:s tränare Benjamin Westman är väldigt nöjd med att kunna landa nyförvärvet.

– När det finns sådana här möjligheter för en spelare av Joels kaliber att få grönt ljus att signa honom var det inget att tveka på. Det säger sig självt att har man gjort fulla landskamper för Nya Zeeland så har man kvaliteter, säger han.

Annons

Benjamin Westman, med ett långt förflutet i Gais, har tidigare arbetat en hel del med spelare från just Nya Zeeland, och från en av dessa spelare Dan Keat, fick Joel Stevens goda vitsord.

– Han hade bara gott att säga om Joel och han sa att han för några år sedan var en av de bästa spelarna som har kommit fram. Han har potential, det råder det ingen tvekan om.

För den som såg träningsmatchen mellan J-Södra och HFF minns man Joel Stevens som en väldigt snabb.

– Det är en egenskap jag värdesätter mycket hos fotbollsspelare. Han visade redan på första träningen att det fanns en exceptionell kvalitet och talang hos honom.

Stevens senaste klubb är Team Wellington hemma på Nya Zeeland, där gjorde han 17 mål och 15 målgivande passningar på 48 matcher.

Hemma på Rosenlund

Husqvarna FF har premiär helgen efter påsk – då möter laget Mjällby på hemmaplan.

Eller hemmaplan kanske är fel ord, HFF kommer att få spela sina första hemmamatcher på Rosenlunds IP eftersom vissa delar av gräset på Vapenvallen kommer att bytas ut.

Om det kommer in någon mer spelare till det att säsongen drar igång på allvar är oklart.

– I talande stund är vi väldigt nöjda med truppen.