Annons

Jnytt har tidigare berättat om planerna på att bygga bostäder i ett området som är beläget mitt för Torps skola utmed Kortebovägen i Bankeryd. Efter ett samråd och samrådsmöte 2017 kom man fram till att en väg i väster flyttas mot fastighetsgränsen och kompletteras med en möjlighet till ridstig.

”Blir irriterad”

Men det återstår att se vad som händer med ridstigarna. Henrik Svensson, som har en gård i området, ställer sig frågande till planerna på ridvägar då han menar att planen bygger på att han upplåter mark till en ridväg. Det senaste året har det inte förts några diskussioner kring detta.

– Det finns ingen uppgörelse om någon ridstig. Jag blir irriterad över att kommunen går ut och säger att det ska bli ridstigar i området utan att de pratar med oss först. Tidigare fanns det inga planer på ridvägar i förslaget och det hela kan ju inte bygga på att jag släpper till mark för detta. Om kommunen vill ha ridvägar där så är det upp till dem att lösa det, men de kan ju inte räkna med att vi ska lösa det, säger Henrik Svensson, som tycker att hela situationen känns olustig.

Annons

Många hästar i området

Han berättar att det är möjligt att kommunens önskemål ska gå att lösa, men att han inte är intresserad av att släppa till mark utan att få något för det.

– Som det pratats det senaste året har det låtit som att det skulle finnas en uppgörelse kring ridvägarna och marken, men så är det alltså inte. Jag vill inte hamna i ett läge där det känns som jag blir utpressad, säger Henrik Svensson.

Han ser samtidigt att det finns ett behov av ridvägar i området, då det finns ett stort antal hästar i området.

– Lite slarvigt räknat kanske det handlar om 100 hästar. Det finns ju bland annat en ridskola i Målskog och stall i Rickarp, Kolaryd och Lammarp. Kanske det finns fler stall på gång, så visst har jag förståelse för att det finns en önskan om ridstigar, säger han.

Jnytt har utan resultat sökt Håkan Sylvan på Jönköpings kommun för en kommentar.

Läs även:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app