Annons

- Jag är otroligt glad och tacksam över att få vara med om det här. Det är extra stort med tanke på att jag har HV71 som moderklubb, säger tvåmålsskytten efter matchen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Simon Önerud inledde sitt målskytte vid ställningen 1-1 i den andra perioden. Han frispelades först av Christofer Persson och dunkade in 2-1 bakom Oscar Alsenfelt, han utökade dessutom till 3-1 sedan Chris Abbott serverat honom öppet mål.

- I båda fallen måste jag tacka mina medspelare. När jag fick friläget funderade jag inte så mycket utan beslutade mig för att skjuta. Jag får ofta höra att jag ska utnyttja mitt skott oftare och då är det väl bara att lyssna, ler Simon.

Stort publiktryck

En i allra högsta grad bidragande orsak till att HV stundtals gick fram som en ångvält var stödet från läktarna. Trycket i Kinnarps Arena var enormt.

Annons

- Vi börjar bli vana vid det här nu. Publiken är fantastisk och bär fram oss. De är ju inte tysta en sekund, något som vi också känner av.

Nu väntar en ny SM-final för Simon Önerud som var med redan 2010. Men den här gången är det mer ”på allvar”.

Känns mer på allvar

- 2010 var jag med och spelade sporadiskt. Var en ung spelare som var med för att se och lära och njöt när Davidsson, Thörnberg och Voutilainen briljerade i förstafemman. Den här gången känns det mer på allvar. Skulle vi ta ett guld nu rankar jag det högre.

Jämför dagens HV med 2010?

- Dagens lag är mycket jämnare. Vi har fyra femmor som kan producera, vi står inte och faller med någon eller några spelare. Det finns spetskunnande i alla lagdelar.

Otroligt försvarsspel

- Dessutom har vi ett otroligt bra försvarsspel. Vi vet att gör vi två-tre mål så räcker det oftast till seger eftersom målvakts- och försvarsspelet är så otroligt bra.

Nu blir det vila fram till 16 april då finalserien börjar i Kinnarps Arena. Och då vill ni möta?

- Spelar ingen som helst roll. Vi tar det vi får...