Efter en av säsongens bästa matcher vann HV71 hemma mot Växjö Lakers. Nu har laget två raka segrar och påfyllt självförtroende.

HV fick en kanonstart på matchen och ledde med 2-0 efter 20 minuter.

– Jag tycker vi gör det riktigt bra i första perioden, vi ligger på dem riktigt bra och har bra avvägningar på när vi ska gå eller stänga igen lite längre upp. Jag tycker vi skapar många farliga chanser, sen i andra gör vi många bra grejer där med, men de har också lite bättre chanser, summerar Simon Önerud.

– Sen är de lite hetare än oss i början av tredje, men det är ändå starkt av oss att komma därifrån och vinna till slut. Det visar på bra karaktär i laget och att hårt jobb lönar sig, nu gäller det att fortsätta med det.

Hur mycket tyngd släppte från era axlar efter segern mot Rögle?

Annons

– Den var såklart grymt viktig, det går inte att sticka under stol med det. Det spelar inte så stor roll hur vi vinner matcherna här nu utan det är tre poäng som krävs. Det är klart att det är mycket som släpper när vi får med oss en trepoängare därifrån och jag tycker vi tar ytterligare något steg idag, nu gäller det att bygga vidare på det.

"Skönt att sätta dit den"

Önerud har precis gjort 3-1.
Foto: David Wreland

Simon Önerud var tillbaka i laget efter att ha missat senaste matchen. Han kastades in i en kedja med Joakim Andersson och Robin Figren. En trio som gjorde en fin match och alla tre var högst delaktiga i målet som betydde 3-1 till HV,

– Jag minns inte riktigt, men jag vet att jag får pucken av Figren och får mycket is att trampa in på. Sen gör Jocke ett fantastiskt jobb framför målet och det var skönt att kliva in och sätta dit den. Men det är ändå trepoängaren som vi gläds mest åt, att vara med i ett vinnande lag igen.

Hur skönt är det att se Anton Bengtsson kriga in 4-2?

– Det är jätteskönt. Det är under minuten kvar när han sätter den och det blir lite mer avslappnat då. Men jag tycker inte de skapar jättemycket under sex mot femman så vi hade hyfsad kontroll på det.

Att matchen mot Växjö innebar ett steg framåt spelmässigt för HV var uppenbart i Kinnarps Arena. HV vann flest närkamper och kom oftast först in i situationerna. Önerud tror även att den spelmässiga höjningen har del i segern mot Rögle.

– Jag tror det. Det lossar på lite knutar och även att det sänker axlarna på oss. Nu gäller det att fortsätta göra bra saker, det är inget som bara kommer lösa sig utan det gäller att vi gör detta dag in och dag ut, då kommer det studsa våran väg. Som sagt, nu har vi två vinster i rad, men det är långt ifrån klart utan vi måste fortsätta jobba på med en match i taget.

De var bäst i HV71

3 poäng: Mikko Lehtonen, ny bra match av den finländska backen som löser svåra situationer..

De var bäst i HV71

3 poäng: Mikko Lehtonen, ny bra match av den finländska backen som löser svåra situationer med både finess och pondus. En storback med SHL-mått.

2 poäng: Mattias Tedenby, inblandad i mycket framåt och är fortsatt svårstoppad. Om inget oförutsett händer borde han ligga bra till vid nästa landslagsuttagning.

1 poäng: Joakim Andersson, bra match rakt igenom av tvåvägscentern. Fint arbete vid målet till 3-1.

Önerud, Figren och Andersson.
Foto: David Wreland

Jnytt-TV, presskonferens med tränarna i ena klippet och Joakim Andersson om matchen i det andra.