Annons

"Precis som hela laget kan jag bättre", säger Simon Önerud efter HV71:s 3-5-förlust mot Växjö Lakers. Foto: Peter Gustafsson
Simon Önerud gjorde ett mål och var inblandad i mycket mot Växjö. Foto: Daniel Malmberg

HV71 hamnade på efterkälken direkt mot Växjö. De regerande svenska mästarna tog kommandot omgående, var klart bättre i första perioden då man gick ifrån till en 2-0-ledning. Hemmalaget hade stora problem, framför allt med spelet i egen zon.
– Det handlar om enkla saker framför mål som vi inte gjorde rätt. Sedan var de snabba och vände spelet snabbt. Vi hade lägen men satte inte dit dem, summerar Simon Önerud matchens första 20 minuter.
HV71 spelade upp sig i andra och tredje perioden och jämnade ut spelet, men som helhet var Växjös seger närmast odiskutabel.
– Jag tycker att vi inte kom upp i vår standard. Vi spelade väldigt bra stundtals, men de fick psykologiska mål vilket gjorde att vi hamnade i uppförsbacke, konstaterar Önerud, vars lag har två raka förluster och elva insläppta mål på dessa matcher.

”Inget bra svar”
Innan dess hade HV71 laget fyra raka segrar, så laget fortsätter att blanda och ge.
– Jag har inget bra svar på det. I dag var Växjö hetare och vann rättvist, vi måste vilja mer än vi gjorde i dag, säger han.
Önerud var en av HV71:s bättre spelare mot Växjö, reducerade till 2-4 i slutet av andra perioden och hade flera bra målchanser utöver det. Den 27-årige forwarden har nu gjort sju mål på sex matcher. En stor kontrast mot tidigare under säsongen då han gick mållös i 16 raka matcher.
– Jag hade ganska många lägen även då och har jobbat hårt hela tiden, men skillnaden är att pucken trillar in nu. Jag har stått på rätt plats och haft bra hjälp av kedjekamraterna (Erik Christensen och Mattias Tedenby), säger han.

Luleå på lördag
Önerud var inte helt nöjd med sin egen insats mot Växjö.
– Precis som hela laget kan jag bättre. Hela laget måste som sagt komma upp i en högre nivå, och det gäller mig med. Vår kedja spelade stundtals bra, men att göra ett mål är för lite.
Simon Önerud och HV71 som lag får nu ladda om till hemmamatchen mot Luleå på lördag.
– Det gäller att träna bra på torsdag och fredag, slipa på detaljer och visa bättre inställning. Vi behöver både få igång spelet i egen zon och framför motståndarnas mål, säger han.

JnyttTV. Hör vad Filip Sandberg säger om matchen:

Fakta

Jnytt-ligan3. Filip SandbergGjorde två mål och hade flera bra lägen utöver det. Den alltid hå..

Fakta

Jnytt-ligan3. Filip SandbergGjorde två mål och hade flera bra lägen utöver det. Den alltid hårt jobbande forwarden var inblandad i mycket under matchen.

2. Simon ÖnerudFortsätter att producera. Blev målskytt på nytt och jobbade och slet under hela matchen.

1. Christoffer TörngrenKedjan med Törngren, Sandberg och Anton Bengtsson var HV71:s bästa formation mot Växjö. Törngren hade en målgivande framspelning och är en av spelarna som kommer undan med hedern i behåll.

SHL