Annons

Gunnar Rosqvist har vid flera tillfällen blivit vittne till hur lösspringande hundar attackerat änderna som matas på marken ovanför Liljeholmskanalen i Liljeholmsparken.

– Folk matar änderna även på land och det bildas flockar med änder. Ibland kommer lösspringande hundar och skrämmer änderna och det blir kaos. Alla fåglar hinner inte lyfta och då angriper hundarna anden och biter den i vingen. Musklerna i vingen blir förstörda, vingen hänger bara, anden kan inte flyga och svälter ihjäl. Det är djurplågeri, menar Gunnar Rosqvist.

Vill ha ett tillägg

Han hänvisar till lagen om tillsyn av hundar och katter och anser att detta borde vara ett brott mot denna lag. Men han tycker att det borde göras ett tillägg i hundföreskrifterna om hela Liljeholmsparken, vilket han menar skulle göra saken mycket klarare.

Annons

– Man får inte ha lösspringande hundar i lekparken och på kyrkogården. Liljeholmsparken ligger ju mittemellan och därför tycker jag att det vore bättre om koppeltvångel omfattade hela området, säger Gunnar Rosqvist.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app