Annons

Samtidigt rivstartar mästerskapssäsongen, eftersom Sydsvenska mästerskapen för ungdomar avgörs under weekenden i månadsskiftet mars-april, och en stor trupp med Smålandsungdomar åker då till Göingebygden i Skåne för att ta hem medaljer.

Annons

Just ungdomarnas utmärkta resultat under 2016 var en del som lyftes fram i verksamhetsberättelsen när Smålands Orienteringsförbund höll årsmöte i Vrigstad. Det blir en stor utmaning att försöka försvara alla de fina prestationerna under 2017.

Vid årsmötet omvaldes Agneta Hallberg Hansson, Jönköpings OK, till ordförande. Per Fransson, OK Njudung, nyvaldes i styrelsen, där det också blev omval för Vivianne Lindstam, SOL Tranås, och Lars-Åke Sjökvist, Värend GN. Kvarstående i styrelsen är Göran Carnander, IK Hakarpspojkarna, och Siv Larsson, Emmaboda-Verda OK.

Lessebo OK fick mottaga diplom och prischeck som årets naturpassarrangör, efter att ha haft sju olika naturpassarrangemang för allmänheten, både till fots och på cykel.

Vid årsmötet informerades också om de stortävlingar som planeras i Småland den kommande femårsperioden. 2021 ska Västerviks OK och Gamleby OK medverka som arrangörer vid 10MILA, Sveriges största stafettävling, som då ska avgöras i Valdemarsvik. Året efter planeras för en ny upplaga av O-Ringen, världens största orienteringsfest med 20.000 deltagare. Senast, 2009, var det Eksjö som var tävlingscentrum. Planer finns för att tävlingen ska genomföras i Oskarshamn med omnejd.