Annons

På tisdagen meddelade de styrande allianspartierna att de skrotar planerna på en ny fotbollsarena på Jordbron. I stället vill man utreda alternativen Råslätt och Stadsparken.

Redan klockan sju på onsdagen träffade J-Södras ordförande Mats Tidstrand och avgående klubbchefen Kjell Lundgren representanter från samtliga partier i ledningsutskottet.

Annons

– Det var egentligen samma information som framfördes på presskonferensen i går, det var inget annorlunda. Det väcker en del osäkerhet från vår sida eftersom alla vet vad som gäller, säger Tidstrand.

Fick ni de svar ni ville ha?

– Vi hade ett syfte med detta och det var att verkligen förklara vilka förutsättningar som verkligen krävs för att få dispens. Det har vi framfört med all tydlighet.

”Inte de svar som behövs”

Upplever du att det finns förståelse för er situation?

– Jag upplever att politikerna har en känsla av att de hoppas och tror att det säkert löser sig. Men så kan inte vi förhålla oss, utan vi måste förhålla oss till de regler som råder. Vi har formellt inte det som krävs och vi måste jobba utefter de regler som finns.

J-Södras styrelse kommer omgående att ha ett möte för att prata om hur man ska gå vidare, och Mats Tidstrand medger att det finns en oro för att klubben ska tvingas spela sina matcher på annan ort. För att få dispens krävs det ett beslut om ny arena att visa upp.

– Det är klart att det finns oro. Regelverket är tydligt, och vi har inte de svar som behövs, säger han.