Annons

Annons

Oscar Palm ledde mästerskapet inför sista tävlingen, men han var tvungen att ta sig i mål i racet för att ha möjlighet att vinna mästerskapet.
Palm kom ut jämsides med utmanaren Lars-Bertil Rantzow på rakan efter första varvet och utmanades senare i racet även bakifrån av Alx Danielsson. Jönköpingssonen kunde dock hålla undan utan misstag och vann med sin andraplats mästerskapet före helgens dubbla racesegrare Lars-Bertil Rantzow. På tredjeplats i tabellen slutade Mats “Snickar-Matte” Karlsson efter en framgångsrik säsong med egna teamet Cirkus Karlsson Racing.


”Har gått bra för oss”
Palm vann sex av säsongens tio race, och det blev även tre andraplatser och ett brutet race. Han har dessutom tagit åtta bonuspoäng av 15 möjliga för bästa kvaltider och snabbaste varv i racen. Det var en strålande glad Oscar Palm som hyllades av teamet, publiken och inte minst tv-reportrarna efter målgången i lördags.
– Det är jättestort att kunna plocka hem mästerskapet såhär, säger han i ett pressmeddelande.
– Det har gått bra för oss under säsongen, undantaget ett litet tapp då jag fick bryta i Göteborg så är det en räcka pallplatser vi har plockat hem. Det var synd att jag inte riktigt hade farten att hänga på Lars-Bertil Rantzow i helgen, men han har varit fruktansvärt snabb under säsongen och jag tycker vi visar att serien håller högsta klass då vi kör ifrån inhoppare som Tony Rickardsson och Alx Danielsson. Jag siktar på att komma tillbaka till Carrera Cup även nästa år och gärna göra lite internationella inhopp också, vi får se. Nu ska vi fira det här först.

Pallplats för Ohlsson
Linus Ohlsson från Tenhult fick kliva upp på pallen i säsongens sista STCC-tävling, som även den kördes på Mantorp Park. Ohlsson slutade trea i det första racet och kom sexa i det andra. I totalställningen blev det en sjundeplats.
Thed Björk försvarade sin titel och blev STCC-mästare för andra året i rad.