Annons

Oscar Palm har nominerats av företrädare för Porsches skandinaviska racingmästerskap, Porsche Carrera Cup Scandinavia, som 22-åringen leder inför den stundande finalen på Mantorp Park nästa helg.
Shootouten i Valencia sträcker sig mellan den 26-28 september, och ställer totalt nio handplockade förare från Porsches globala racingscen mot varandra i en rad noggrant iakttagna moment. I potten för den som övertygar mest på den tyska biltillverkarens jury ligger motsvarande två miljoner kronor, öronmärkta för avancemang till Porsche Mobil 1 Supercup; Porsches mest prestigefyllda racingserie, som körs som supportklass till Formel 1.

”En stor möjlighet”
– Det här är en stor möjlighet för mig, och jag är glad över att mina resultat i Carrera Cup Scandinavia uppmärksammas på det här sättet, säger Oscar Palm i en kommentar. Jag kommer att ge precis allt nere i Valencia, och förarna jag möter är extremt bra. Det blir en väldigt lärorik erfarenhet. Just nu fokuserar jag dock i första hand på finalen på Mantorp Park nästa helg. Mitt mål är att säkra titeln, och det är långt ifrån någon självklarhet – även om det ser bra ut just nu.
Palm har hittills under årets Carrera Cup-säsong vunnit sex av de åtta race som körts, och toppar mästerskapstabellen 31 poäng före Lars-Bertil Rantzow med 53 kvar att köra om vid slutuppgörandet i Östergötland. Palm har bara missat pallen vid ett tillfälle under 2014, när han slog i barriären under stadsloppet i Göteborg strax efter att han tagit sig upp i ledning i helgens första race.

Tävlar mot speedwaymästare
– Göteborg är det enda smolket i bägaren den här säsongen, avrundar Palm. Jag fick ett kast ut ur en hårnål och touchade räcket lite, lite för hårt, och tyvärr tvingades jag bryta. Jag vann det andra racet den helgen, men det var ändå lite irriterande. I övrigt har allt fungerat bra. Jag trivs med gänget i Steber Racing, mitt team, och bilen har varit både snabb och tillförlitlig. Det vore fantastiskt att få avsluta med ett par nya segrar, och med guld i mästerskapet, nästa helg!
Bland Palms rivaler i Carrera Cup-finalen på Mantorp Park märks bland andra den flerfaldige speedwayvärldsmästaren Tony Rickardsson.