Annons

Jönköpings Södra presenterade Aaron Donkor, Emmanuel Boateng Agyenim och Sadick Abubakari under sitt årsmöte i mitten på mars.

De tre spelarna kom alla från J-Södras nya samarbetspartner Nkoranza Warriors i Ghana. Men redan nu står det klart att trion återvänder till sin tidigare klubb.

Anledningen är att trion helt enkelt inte bedöms platsa i laget.

”Efter den tid de nu varit hos oss så är det vår analys att de inte ligger i fas, varken i det individuella eller i det kollektiva, för att de under året skall få en ärlig chans i de tävlingsmatcher vi har framför oss. Därmed är det vår bedömning att de inte kommer kunna få den utveckling som vi sett framför oss, nu när vi går in i tävlingssäsongen”, skriver J-Södra på sin hemsida.

”Vi hade önskat, som tidigare beskrivits, att vi fått spelarna på plats tidigare under försäsongen men byråkratin förlängde den processen längre än vad vi förväntat oss. Den lärdomen gör att vi kommer ta in spelarna långt tidigare inför nästa säsong.”

Annons

När Jnytt når sportchefen Andreas Jankevics säger han att samarbetet med Nkoranza Warrios inte påverkas av måndagens besked.

– Vi kommer att fortsätta följa Nkoranza både på plats och på video, säger Jankevics.

Och det kan också bli aktuellt att någon eller alla tre spelare som nu fått lämna kan återvända till J-Södra nästa säsong.

– Om de har en fortsatt utveckling så är det aktuellt. Men det blir ett val som sker längre fram i så fall, säger Jankevis.

J-Södra har fortfarande chansen att förstärka truppen. Övergångsfönstret för kontrakterade spelare stänger den 4 april medan fönstret för icke kontrakterade spelare är fortsatt öppet.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app