Annons

Förra veckan inträffade två stölder av tv-apparater ur lastbilar på olika platser i Jönköpings län – en i Jönköping och en i Skillingaryd. På måndagsmorgonen larmades polisen om ytterligare en stöld.

Vid 6.30-tiden kom samtal om att det skett ett inbrott hos ett företag på Gamla flygfältet i Jönköping. När polisen kom till platsen fick de information om att över 50 tv-apparater har stulits.

– Det har skett under helgen. Tyvärr är det ett stort spann, och det gör att vi ligger lite efter tjuvarna. De kan ha kommit långt iväg, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen region Öst.

"Vet vad de vill ha"

Polisen spärrade av brottsplatsen för en mer grundlig teknisk undersökning och spår har säkrats. Händelsen rubriceras som grov stöld genom inbrott.

– Polisen jobbar med att kartlägga gärningspersonerna och det utesluts inte att samma gärningspersoner kan vara inblandade i flera av stölderna, säger Åsa Willsund, som konstaterar att sådana här stölder är svåruppklarade.

Annons

– Ja, så till vida att de lyckas genomföra tre stölder på en vecka utan att bli upptäckta. De vet vad de vill ha och hur de ska göra. Förmodligen är det yrkeskriminella som har tränat på att inte lämna spår. I det här fallet finns det dock spår att jobba vidare med. Vi brukar komma åt dem till slut, men då är godset borta.

Misstänker ni att det finns koppling till organiserad brottslighet?

– Ja, vi tittar på det i och med att de har tagit samma saker. Då är det nära till hands att utgå från det. Men det gäller att jobba brett och inte låsa sig vid något.