Annons

Det var natten till annandagen i år som polis och ambulans larmades till en lokal i Huskvarna som använts för svartspel. Två personer hade skjutits, en i benet och den andra i ansiktet. En 33-årig man greps och dömdes senare till fängelse i fyra och ett halvt år för grovt försök till rån, vapenbrott och vållande till kroppsskada, grovt brott.

Nu har mannen och hans advokat överklagat domen, det uppger JP:se. De menar att skotten brann av i samband med att det uppstod tumult och de personer som befann sig i lokalen skulle övermanna honom.

Han vill nu frikännas från vållandet till kroppsskada, grovt brott. Om inte hovrätten skulle gå på hans linje vill han att skadeståndet på 220 000 kronor till de skadade männen ska sänkas. Mannen erkänner dock vapenbrottet och det grova försöket till rån.

Annons

Blev lurad att följa med

33-åringen hävdar att han ska ha följt med några killar som han träffade i Tensta till något han trodde var en fest i Jönköping. Han säger att han var påverkad av droger och inte hade någon mobil med sig. 33-åringen påstår att han ska ha förstått att det var ett rån först halvvägs in i lokalen och att han då ska ha fått en mask, handskar och en laddad hagelbössa.

Mannen menar att han ska ha försökt säga att han inte ville vara med, men att de andra ska ha siktat på honom med vapen och sagt att han inte hade något val. Han menar att han kände sig pressad att göra som de sa.

De tre övriga männen är okända av polisen och fortfarande på fri fot.