Pluggar utomhus

Linn Åkerlund och Jennifer Enqvist är två av Jönköpingsborna som vistades i det soliga vädret vid lunchtid i dag. De går båda på Per Brahegymnasiet i Jönköping och just nu har de fullt upp inför nationella proven som är nästa vecka. I dag tog de tillfället i akt att plugga utomhus.

- Det är jätteskönt och man får mer energi, säger dem.

"En av de finare städerna"

Cem Alpek och Bun-Dawda Sowe spelar i fotbollsklubben AFC Eskilstuna, som har stannat till i Jönköping innan matchen mot Elfsborg i Borås ikväll. Sin lunch spenderade de i solen nere på stan.

- Otroligt väder faktiskt. Vi var här för en vecka sen, men då såg man inte så mycket av stan. Men nu när vädret har kommit fram. Man ser det på människorna, alla är glada och det är en jävligt fin stad faktiskt, säger Sowe.

- En av de finare städerna i Sverige faktiskt, fortsätter Alpek.

Annons

Lunch i solen

Tove Nilsson och Hanna Nilsson spenderade också sin lunch i solen. När Jnytt pratar med dem sitter de vid vattnet. Om värmen håller i sig spenderar de helgen i en solstol, eller på minigolfbanan, skämtar Hanna.

- Fantastiskt! säger de om värmen.

Nils Ingvarsson håller med. Han är för närvarande pappaledig och när Jnytt pratar med honom är han ute och lunchar med dottern och en bekant.

- Man vill ju gå ut. Det är perfekt med småbarn också, att vara ute. Så det är toppen. I helgen blir det nog trädgårdsarbete.

Missa inte bildspelet för att se hur resten av Jönköpingsborna svarade.